Ειδησεογραφικό site

Ο Καψής, ο Λοβέρδος, οι «μυστικές συμφωνίες» και η ηγεσία της Ελιάς – Ο ρόλος των «σημιτικών» και των «συγκροτημάτων»

57

Επισπεύδονται οι εξελίξεις για τη «μετεξέλιξη» της Ελιάς στο νέο κύριο πολιτικό φορέα του «προοδευτικού χώρου» που επιδιώκει η Χαριλάου Τρικούπη. Οι κόντρες συγκροτημάτων και «στρατοπέδων» για τον έλεγχο του νέου σχήματος

Νέο καταστατικό, νέο ΑΦΜ και φυσικά νέα γραφεία θα έχει η Ελιά, σε μία προσπάθεια να μην υπάρχει κανένας συσχετισμός με το «παλιό» ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα όλο και εντείνονται τα πολιτικά σενάρια για την προσωπικότητα που «θα βγει μπροστά» ως επικεφαλής του συγκεκριμένου κεντροαριστερού συνασπισμού που μέχρι τώρα έχει τη στήριξη της σημερινής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, της πλειοψηφίας των προερχόμενων από το «Σημιτικό μπλοκ», πολλών ανένταχτων από το χώρο της εκσυγχρονιστικής κεντροαριστεράς, αλλά και πολιτικών στελεχών που ανά εποχές έχουν περάσει από τα κόμματα του χώρου.

Μέχρι να πραγματοποιηθεί το ιδρυτικό συνέδριο της Ελιάς λοιπόν, τα οικονομικά είναι περιορισμένα, κάτι που σημαίνει πως δεν υπάρχει οικονομική ευχέρεια για ενοικίαση νέων χώρων. Για το σκοπό αυτό, προσφέρθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος να παραχωρήσει μία αίθουσα από το προσωπικό του πολιτικό γραφείο, προκειμένου να πραγματοποιούνται οι συνεδριάσεις της Ελιάς.

Η συμμετοχή του Παντελή Καψή στις ευρωεκλογές με την Ελιά, αλλά και ο ιδιαίτερα υψηλός αριθμός ψήφων που συγκέντρωσε, επιβεβαίωσε ότι ο γνωστός δημοσιογράφος με τη σημαντικότατη καριέρα στο χώρο, μεταπήδησε για κάτι περισσότερο από το απλώς «να παραμείνει» στην πολιτική σκηνή.

Η σταθερή δημόσια παρέμβασή του με αρθρογραφία το τελευταίο διάστημα, όπως της Τετάρτης στο «Έθνος», όπου ανέπτυξε μια ρητορική απέναντι στην «Κεντροαριστερά με παλιές νοοτροπίες», δείχνει ότι κρατάει για τον εαυτό του κεντρικό ρόλο στις εξελίξεις της επόμενης ημέρας που πλησιάζουν στον πάλαι ποτέ προοδευτικό χώρο.

Η μετεξέλιξη της Ελιάς σε πολιτικό σχήμα, το οποίο παίρνει ουσιαστικά τη σκυτάλη από το ΠΑΣΟΚ, διαμορφώνει προϋποθέσεις και για την εκλογή νέου ηγέτη, που δεν θα είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η προφανής επιλογή είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος, και έχει ήδη γίνει η κατ΄αρχάς η σχετική συζήτηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Κατ΄άλλους μάλιστα υπάρχει και αρχική συμφωνία.

Υπάρχουν ωστόσο και εκείνοι, ιδιαίτερα από το χώρο συγκροτημάτων Τύπου με παραδοσιακή σχέση με το χώρο της κεντροαριστεράς, που βλέπουν με ενδιαφέρον το ενδεχόμενο του Παντελή Καψή σε ηγετικό ρόλο.

Μένει λοιπόν να αποδειχτεί πώς θα χωροθετηθούν οριστικά οι στη νέα … “μουσική συμφωνία” στην ορχήστρα της Κεντροαριστεράς.

Πηγή: 7imeres.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.