Ειδησεογραφικό site

Ο Δ. Αβραμόπουλος στη θέση του Έλληνα επιτρόπου

50

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο προτείνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για τη θέση του Επιτρόπου στην Κομισιόν. O κ. Σαμαράς απέστειλε ήδη σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην οποία αναφέρεται ότι η ελληνική πρόταση για την θέση του Επιτρόπου είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Η επίσημη ανακοίνωση
«Σε συνέχεια της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 16ης Ιουλίου 2014, η Κυβέρνηση ενημέρωσε με επιστολή τον νέο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean- Claude Juncker, ότι προτείνει τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο για τη θέση του Επιτρόπου στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης το μεσημέρι της Κυριακής.

Μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης του κ. Σαμαρά να πει «όχι» στην υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη, το protothema.gr είχε γράψει από το βράδυ του Σαββάτου ότι η επιλογή της κυβέρνησης είναι να τοποθετηθεί στη θέση του Επιτρόπου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμοπουλος.
Πλεύρης στη θέση Αβραμόπουλου στη Βουλή

Για να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα στην Κομισιόν, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα πρέπει να παραιτηθεί από βουλευτής. Τη θέση του κ. Αβραμόπουλου στη Βουλή των Ελλήνων καταλαμβάνει ο Θάνος Πλεύρης, πρώτος επιλαχών της ΝΔ στην εκλογική περιφέρεια της Α’ Αθηνών.
Ο κ. Αβραμόπουλος θα πρέπει να παραιτηθεί από το αξίωμα του βουλευτή προτού αναλάβει τα νέα του καθήκοντα ως μέλος του Κολεγίου των Επιτρόπων.

Η απόρριψη της υποψηφιότητας Μπακογιάννη
Ντόρα, δεν πας για επίτροπος στην Κομισιόν. Αυτό ήταν το νόημα του τηλεφωνήματος που έκανε το Σάββατο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη Ντόρα Μπακογιάννη το όνομα της οποίας ακουγόταν έντονα ως της βασικής υποψηφίου να διαδεχθεί την Μαρία Δαμανάκη ως Επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Κατά πληροφορίες από συνεργάτες του πρωθυπουργού η τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Σαμαρά με την κυρία Μπακογιάννη έγινε σε καλό κλίμα. Ο Αντώνης Σαμαράς εξήγησε στην πρώην υπουργό Εξωτερικών και αντίπαλό του στη διεκδίκηση της προεδρίας της ΝΔ τους λόγους για τους οποίους η κυρία Μπακογιάννη δεν θα είναι η πρόταση της Ελλάδας για τη θέση του Επιτρόπου στην Κομισιόν.

Τα σχόλια είναι κλειστά.