Ειδησεογραφικό site

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης διασώζει το Μουσείο Καζαντζάκη-Εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του με χρυσή χορηγία

274

Στη Μυρτιά και στο Μουσείο “Νίκος Καζαντζάκης” έφτασε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα ο Βαγγέλης Μαρινάκης για να υπογραφεί το σχετικό συμφωνητικό που θα επιτρέψει στο μουσείο να επιβιώσει και να συνεχίσει την πορεία του.

Σε δηλώσεις του ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει ένα μουσείο για τον μεγάλο αυτό συγγραφέα, τον Νίκο Καζαντζάκη, που όπως είπε τον συντρόφευε από τα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια και τόνισε με νόημα ότι όλοι οι Κρητικοί έπρεπε να είχαν βοηθήσει το μουσείο και το μουσείο δεν κλείνει”.

Επίσης αναφερόμενος στην κρίση δήλωσε πως εμείς οι Κρητικοί ξέρουμε πως να τα καταφαίρνουμε και θα βγούμε όρθιοι κι από αυτήν.

Να σημειώσουμε ότι παράλληλα με την υπογραφή του συμφωνητικού αίθουσα του μουσείου ονομάστηκε “Μιλτιάδης Μαρινάκης” προς τιμήν του πατέρα του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Να σημειώσουμε ότι το μουσείο υπέφερε από πολλά χρέη και την αδιαφορία της πολιτείας και άνθρωποι του Μουσείου προσπαθούσαν τα τελευταία χρόνια να βρουν τους αναγκαίους πόρους για την λειτουργία του και για να καλύψουν τα πολλά ανοίγματα του παρελθόντος, που είχαν γίνει θηλιά στον λαιμό τους και τους έπνιγαν.

Με μια κίνηση – «σωσίβιο» ο Βαγγέλης Μαρινάκης σώζει από βέβαιο οικονομικό «πνιγμό» ένα στολίδι πολιτισμού της Κρήτης το Μουσείο «Καζαντάκη» στη Μυρτιά.

Ο Κρητικός εφοπλιστής και πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, έγινε ο σωτήρας του Μουσείου «Καζαντζάκη», καθώς το Μουσείο είχε καταρρεύσει οικονομικά.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα. Είδε με ιδιαίτερη ζέση το θέμα του μουσείου Καζαντζάκη και υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει. Και όχι μόνο τήρησε την υπόσχεση του, αλλά έκανε και το βήμα παραπάνω: δεσμεύτηκε να αναλάβει τα χρέη του μουσείου, αλλά και τα έξοδα λειτουργίας του για τα επόμενα χρόνια!

Τα σχόλια είναι κλειστά.