Ειδησεογραφικό site

Ούτε ο Δραγασάκης δεν αντέχει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου -Τι έγινε στη Βουλή

49

Οι κόντρες της Ζωής Κωνσταντοπούλου δεν περιορίζονται πλέον στους βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού αλλά αγγίζουν πια και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η σημερινή της αντιπαράθεση με τον Γιάννη Δραγασάκη που εκτελούσε χρέη προεδρεύοντος στη ολομέλεια. Η κυρία Κωνσταντοπούλου έκανε ένσταση αντισυνταγματικότητας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που προβλέπει ρυθμίσεις για το Ποινικό και Σωφρονιστικό δίκαιο.

Ο Γιαννης Δραγασάκης την παρακάλεσε να προηγηθούν οι ομιλίες 2-3 βουλευτών μέχρι να ενημερωθούν όλα τα κόμματα προκειμένου να αρχίσει η συζήτηση. «Όχι, τώρα», επέμεινε η κυρία Κωνσταντοπούλου. «Θα ήταν καλύτερο να είναι όλα τα κόμματα εδώ», της πρότεινε για δεύτερη φορά ο κ. Δραγασάκης, όμως και πάλι η στάση της Ζωής ήταν κάθετη. «Όχι, τώρα».

Το δεύτερο στάδιο της σύγκρουσης των δυο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αφορούσε το χρόνο ομιλίας της κυρίας Κωνσταντοπούλου. Μόλις πέρασαν τα 5 λεπτά που δικαιούνταν, ο Γιάννης Δραγασάκης της έκανε παρατήρηση σε αυστηρό τόνο να τελειώνει.

Η Ζωή τον κοίταξε με φαρμακερό βλέμμα, του είπε «δώστε μου ένα λεπτό ακόμα» και συνέχισε για άλλα 3-4 λεπτά. Όταν τελείωσε την ομιλία της και κάθισε ξανά στο έδρανό της, η κυρία Κωνσταντοπούλου έριξε ένα ακόμα φαρμακερό βλέμμα στον προεδρεύοντα Γιάννη Δραγασάκη, συνοδευόμενο μάλιστα από απαξιωτικό ύφος.

Ο κ. Δραγασάκης, ως παλιά καραβάνα σε αντίστοιχα περιστατικά, έπειτα από λίγο κάρφωσε την Ζωή Κωνσταντοπούλου χωρίς να αναφέρει το όνομα της, λέγοντας ότι «εκφράζω τη δυσφορία μου τόσο για την παραβίαση του χρόνου στη ομιλίες όσο και για άλλα διαδικαστικά θέματα για τα οποία δεν εισακούγεται το προεδρείο», εννοώντας την άρνηση της Ζωής στα όσα της πρότεινε για τη συζήτηση της ένστασης αντισυνταγματικότητας.

Η σημερινή πάντως κόντρα δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, καθώς το τελευταίο διάστημα ο κ. Δραγασάκης σε συζητήσεις εκφράζει τον προβληματισμό του τόσο για την τακτική που έχει υιοθετήσει η Ζωή στις παρεμβάσεις της στη βουλή, οσο και για την εικόνα που εκπέμπει ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: iefimerida.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.