Ειδησεογραφικό site

Οι τέσσερις δήμοι που έχουν ήδη εκλέξει δήμαρχο

65

Τέσσερις δήμοι της χώρας έχουν ήδη εκλέξει δήμαρχο καθώς οι υποψήφιοι δεν είχαν αντίπαλο!

Ειδικότερα, στους δήμους Σφακίων, Τήλου, Αγράφων και Λειψών, οι κάτοικοι καλούνται σήμερα να ψηφίσουν τον έναν και μοναδικό συνδυασμό που κατεβαίνει στις εκλογές και δήμαρχο τον επικεφαλής του.

Στα δύο νησιά των Δωδεκανήσων, την Τήλο και τους Λειψούς, το αποτέλεσμα είναι ήδη προδιαγεγραμμένο. Πιο συγκεκριμένα, στην Τήλο, η Μαρία Κάμμα – Αλιφέρη δεν έχει κανέναν αντίπαλο να αντιμετωπίσει στις εκλογές, με αποτέλεσμα να παραμείνει στο «τιμόνι» του δήμου και για την επόμενη τετραετία και να μελετά ήδη το σχέδιο δράσης της. Να σημειωθεί ότι η κυρία Κάμμα διεκδίκησε την επανεκλογή της στη δημοτική αρχή Τήλου με το συνδυασμό «21ος Αιώνας».

Στο δήμο Λειψών μοναδικός υποψήφιος για τη δημαρχία είναι ο Φώτης Μάγγος, ο οποίος πρόσφατα κατέθεσε στο Πρωτοδικείο της Κω το φάκελο του συνδυασμού του «Λειψοί νέα τροχιά ανάπτυξης». Μάλιστα, σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση δεν θα συμμετάσχει ο επί επτά τετρατίες δήμαρχος, Σπύρος Μπενέτος, ο οποίος όμως θέτει υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

Ο δήμαρχος Αγράφων, Θεόδωρος Μπαμπαλής, διεκδικεί εκ νέου την επανεκλογή χωρίς αντίπαλο, καθώς το Πρωτοδικείο Ευρυτανίας έθεσε εκτός εκλογών τον συνδυασμό του έτερου υποψηφίου δημάρχου Αγράφων Χρήστου Δημητρόπουλου, ελλείψει των απαιτούμενων στοιχείων του εκλογικού φακέλου. Ωστόσο, ο κ. Δημητρόπουλος κατέθεσε ένσταση, η οποία όμως απορρίφθηκε από το Πρωτοδικείο Ευρυτανίας, που έμεινε στην αρχική του απόφαση, αποκλείοντας τελεσίδικα το συνδυασμό από τις επικείμενες εκλογές. Έτσι, ο Θεόδωρος Μπαμπαλής είναι και πάλι επικεφαλής της δημοτικής αρχής Αγράφων, πριν καν ανοίξουν οι κάλπες.

Αντίστοιχη είναι και η περίπτωση στο δήμο Σφακίων, με τον Παύλο Πολάκη να είναι ο μοναδικός υποψήφιος για τη δημαρχία και να έχει ήδη εκλεγεί.

Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος το 1/3 των εκλεγμένων δημάρχων δεν θα είναι υποψήφιοι. Χαρακτηριστικό δε είναι ότι σε 38 δήμους, από το σύνολο των 325, η εκλογική αναμέτρηση θα ολοκληρωθεί σήμερα, καθώς υπάρχουν μόνο δύο συνδυασμοί που διεκδικούν τη δημοτική αρχή. Μεταξύ αυτών οι δήμοι Οροπεδίου, Λασιθίου και Γαύδου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.