Ειδησεογραφικό site

Οι ειδικού εκτιμούν οτι τοποθετήθηκε βόμβα σε βαλίτσα επιβάτη στο ρωσικό Airbus

28

Νέες πληροφορίες αναφορικά με τη συντριβή του μοιραίου ρωσικού αεροσκάφους βλέπουν ώρα με την ώρα το «φως» της δημοσιότητας, την ώρα που όλα τα στοιχεία «δείχνουν» ότι το σενάριο του τρομοκρατικού χτυπήματος είναι ίσως και το πιο πιθανό.

Τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ παραδέχθηκε ότι είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο μια «τρομοκρατική ενέργεια» να προκάλεσε τη διάλυση του ρωσικού αεροσκάφους, ενώ και το Ισραήλ είπε πως «βλέπει» τρομοκρατικό χτύπημα.

Ωστόσο, Αίγυπτος και Ρωσία δεν έχουν ακόμη εκδώσει το επίσημο πόρισμα για τα αίτια της συντριβής, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από τις ΗΠΑ, και οι δύο αρνήθηκαν τη βοήθεια του FBI για την υπόθεση.

Και ενώ το απόγευμα της Δευτέρας τα διεθνή πρακτορεία μετέδιδαν ότι με βάση τις έρευνες των ειδικών είναι πιθανό η βόμβα που εξερράγη στο αεροσκάφος, παρασύροντας στο θάνατο 224 ανθρώπους, να τοποθετήθηκε στο φορτίο τροφοδοσίας του αεροπλάνου, το βράδυ της ίδιας ημέρας νέα στοιχεία άρχισαν να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail, στο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου οι ειδικοί ανακρίνουν εργαζόμενους των ξενοδοχείων στο οποίο διέμεναν τα θύματα της τραγωδίας. Ο λόγος είναι ότι οι εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι είναι πολύ πιθανό η βόμβα, που όπως δείχνουν τα στοιχεία οδήγησε στην τραγωδία, να είχε τοποθετηθεί σε μια από τις βαλίτσες των επιβατών από κάποιον εργαζόμενο ο οποίος συνεργαζόταν με τους τρομοκράτες.

Οι ειδικοί εκτιμούν, μάλιστα, ότι τη βόμβα τοποθέτησε σε μία από τις βαλίτσες κάποιος εργαζόμενος ο οποίος είχε άμεση πρόσβαση στα δωμάτα των επιβατών.

Με βάση μια άλλη θεωρία ορισμένων αναλυτών, δεν είναι απίθανο κάποιος εργαζόμενος της υπηρεσίας catering που ήταν μέλος της οργάνωσης του φερόμενου ως «εγκεφάλου» της τρομοκρατικής ενέργειας, να τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό ανάμεσα στα γεύματα που προσφέρονται στους επιβάτες.

Airbus: Δεν είχε καταγραφεί κάποια βλάβη στο ρωσικό αεροσκάφος

Οι νέες αποκαλύψεις ήρθαν λίγη μόνο ώρα αφότου εκπρόσωπος τύπου της Airbus ανακοίνωσε πως δεν είχε καταγραφεί κανένα θέμα τεχνικής φύσεως στο αεροσκάφος της ρωσικής εταιρείας Metrojet, ένα στοιχείο που αφήνει να υπονοηθεί ότι η ασφάλεια του αεροσκάφους δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση.

Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος είπε πως δεν έχει εξακριβωθεί καμία δυσλειτουργία στο αεροσκάφος για την οποία το Airbus δεν απέστειλε προειδοποίηση ή ένα σήμα κινδύνου, είπε.

Μια τέτοια διαδικασία θα ήταν επιτακτική στην περίπτωση που ένα τεχνικής φύσης πρόβλημα είχε διαπιστωθεί στο αεροσκάφος.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η συνέντευξη που παραχώρησε ο διευθύνων σύμβουλος της Airbus Φαμπρίς Μπρεζιέ στο αμερικανικό δίκτυο CNBC στο πλαίσιο της έκθεσης Αεροναυπηγικής στο Ντουμπάι, που ξεκίνησε χθες Κυριακή.

«Πέραν του συναισθήματος και της συμπόνιας που τρέφουμε έπειτα από αυτήν την τραγωδία, μπορώ να πω ότι σε αυτό το στάδιο, αυτά που έχουν προκύψει από την έρευνα δεν έχουν καταδείξει καμία τεχνική βλάβη από την πλευρά μας, σχετικά με το στόλο των A321», τόνισε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.