Ειδησεογραφικό site

Οικονομική κρίση και ΧΑ στα μηνύματα των κομμάτων για την 24η Ιουλίου

52

Η οικονομική κρίση και η άνοδος της Χρυσής Αυγής κυριαρχούν στα μηνύματα των κομμάτων για την 40ή επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

«Σαράντα χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, με πρόσχημα τη μείωση του δημόσιου χρέους, επιβάλλονται αντιλαϊκές πολιτικές που περιθωριοποιούν πλατιά στρώματα της κοινωνίας και καταργούν αυτονόητα δικαιώματα και κατακτήσεις των πολιτών. Παρουσιάζονται ως μονόδρομος τα μνημόνια, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων, η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, η ισοπέδωση του κοινωνικού κράτους, η εκτίναξη της ανεργίας και της φτώχειας» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στο μήνυμά του.

«Ο δρόμος της λιτότητας και του αυταρχισμού επιλέγεται σε όλη την Ευρώπη από τις κυρίαρχες δυνάμεις, εξαθλιώνοντας τους λαούς . Η Δημοκρατία συρρικνώνεται, μέσα σε ένα πλαίσιο όξυνσης της καταστολής και περιστολής των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων. Την ίδια στιγμή, η άνοδος της νεοναζιστικής ακροδεξιάς μας υπενθυμίζει ότι οι αγώνες για τη Δημοκρατία είναι πιο επίκαιροι από ποτέ» συμπληρώνει.

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο μήνυμά τους για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

«Σήμερα 40 χρόνια μετά, όλες αυτές οι αξίες αλλοτριώνονται από μία αλληλοσπαρασσόμενη συγκυβέρνηση, που έχει παραδώσει εθνική κυριαρχία, εκτελεί εντολές της τρόικας απαξιώνει την Δικαιοσύνη και ξεχνά τη σημασία της διαχείρισης των δημοκρατικών διαδικασιών, μέσα στην ίδια τη Βουλή.

»Σε αυτό το πρόβλημα Δημοκρατίας θα πρέπει οι Έλληνες από κοινού να αποκηρύξουν εκείνους που παραβιάζουν το Σύνταγμα και τις δημοκρατικές διαδικασίες. Εγγυητές για το δημοκρατικό πολίτευμα, σύμφωνα με το άρθρο 120 του Συντάγματος, είναι οι ίδιοι οι πολίτες» αναφέρουν.

Η ΔΗΜΑΡ τονίζει ότι η μόνη εγγύηση για τη νέα γενιά είναι «η διεύρυνση της δημοκρατίας και οι παρακαταθήκες της κοινωνικής αλληλεγγύης».

«Οι ισοπεδωτικές αναφορές στη μεταπολίτευση και η διόγκωση όσων αρνητικών σημάδεψαν αυτές τις τέσσερις δεκαετίες, δεν μπορούν να αποκρύψουν το γεγονός ότι η ελληνική κοινωνία έζησε τη μακροβιότερη εποχή κοινοβουλευτισμού, πολυφωνίας και ελευθερίας. Σήμερα, που, υπό την πίεση της οικονομικής κρίσης, πολλές από τις κατακτήσεις αυτής της περιόδου αμφισβητούνται και οι αρνητές της δημοκρατίας σηκώνουν κεφάλι, καθήκον όλων, πολιτικών δυνάμεων και πολιτών, είναι να περιφρουρήσουν το δημοκρατικό κεκτημένο και να αγωνισθούν για ισονομία και κοινωνική δικαιοσύνη» τονίζει.

Τα σχόλια είναι κλειστά.