Ειδησεογραφικό site

Ξεκινάει σήμερα ο διάλογος ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για την κεντροαριστερά

47

Σάρκα και οστά φαίνεται να παίρνει η επαναπροσέγγιση του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, έπειτα και από τις τελευταίες επιστολές που αντάλλαξαν ο Ευάγγελος Βενιζέλος με το Φώτη Κουβέλη.

Η πρώτη συνάντηση επίσημων αντιπροσωπειών μεταξύ ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση το καλοκαίρι του 2013 θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στην Βουλή στο πλαίσιο της επιστολής Κουβέλη για την έναρξη διαλόγου για την Κεντροαριστερά.

Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ θα συμμετέχουν ο γραμματέας της ΚΕ Θ. Θεοχαρόπουλος, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας Δημήτρης Αναγνωστάκης και από την Προοδευτική Συνεργασία ο Στέφανος Μανίκας.

Από το ΠΑΣΟΚ θα συμμετέχουν ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Παναγιώτης Ρήγας, ο γραμματέας της ΚΠΕ Νίκος Ανδρουλάκης, το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας Κυριάκος Πιερρακάκης και ο εκπρόσωπος τύπου Δημήτρης Καρύδης.

Οι δύο αντιπροσωπείες θα αναζητήσουν τα κοινά σημεία των δύο επιστολών που έχουν αποστείλει οι επικεφαλής των κομμάτων που θα αποτελέσουν και το πλαίσιο της συζήτησης.
Παράλληλα αναμένεται να τεθεί και το ζήτημα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ για το οποίο όμως δεν θα υπάρξει απάντηση από την Αγίου Κωνσταντίνου. Αναμένεται επίσης από τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ να προταθεί η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στο δίκτυο που θα συγκροτήσει το κόμμα για την Κεντροαριστερά όπου θα προσκληθούν κόμματα, κινήσεις και προσωπικότητες του χώρου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.