Ειδησεογραφικό site

Άρση ασυλίας αποφάσισε η Βουλή για Μιχαλολιάκο, Παππά και Λαγό – Έκαναν γήπεδο τη Βουλή (Βίντεο)

87


Την άρση ασυλίας των ήδη προφυλακισμένων βουλευτών της ΧΑ, Νίκου Μιχαλολιάκου, Γιάννη Λαγού και Χρήστου Παππά, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, με ψήφους 223 υπέρ και ένα «παρών» -και στις τρεις περιπτώσεις.

Νωρίτερα σε υψηλούς τόνους και με υβριστικές αναφορές τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Ν.Μιχαλολιάκος, κατά τη συζήτηση για την άρση ασυλίας του για συμπληρωματικές κατηγορίες σε συνάρτηση με την υπόθεση σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

«Ντροπή σας ψευδοδημοκράτες, στήσατε σκευωρία εναντίον μας» είπε ο Ν.Μιχαλολιάκος και μίλησε για χάλκευση στοιχείων και κατηγορητήρια που κατασκευάστηκαν με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις.

Ο Ν.Μιχαλολιάκος επισήμανε ότι αν και αρχηγός του 3ου κόμματος οδηγήθηκε με χειροπέδες στη Βουλή και υποστήριξε ότι του έχουν απαγορευθεί ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα. «Ζούμε σε ένα κράτος εισαγγελέων» είπε.

Επιτέθηκε στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «χούντα Βενιζέλου και Σαμαρά» και στα Μέσα Ενημέρωσης, κάνοντας λόγο για «πορνοβοσκούς της ενημέρωσης».

Συγκεκριμένα είπε:

  • Ο Σαμαράς έβαλε τη Χρυσή Αυγή στη φυλακή, δεν την έβαλε καμία δικαιοσύνη
  • Ζούμε σε κράτος εισαγγελέων. Παρέμβαση ωμή στη δικαιοσύνη
  • Σας ομιλεί ο αρχηγός του 3ου κόμματος της χώρας
  • Ευχαριστώ τους ψηφοφόρους που ψήφισαν ενάντια στη χούντα του Βενιζέλου και του Σαμαρά
  • Μόνο στην Ελλάδα και στο Σουδάν είναι φυλακισμένοι οι βουλευτές
  • Το σόου με τις χειροπέδες ήταν ένα τέχνασμα για να μας πάτε στο 2%
  • Στην υπόθεση Τεμπονέρα, στην Καλαμάτα με τις ντουφεκιές, στο Ηράκλειο με τον Κεφαλογιάννη δεν υπήρχε πολιτική ευθύνη;
  • Το 1985, μέλος της ΕΠΕΝ δολοφονεί έναν συγχωριανό του. Ο Μάκης Βορίδης ήταν αρχηγός της ΕΠΕΝ. Εκεί δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες;
  • Ψάχνατε σαν γκάνγκστερ λεφτά και όπλα στα σπίτια μας. Πού είναι το μαύρο χρήμα; Πού είναι το οπλοστάσιο;
  • Πού είναι το βίντεο Μπαλτάκου; Γιατί δεν το συζητάτε; Το αφήνετε για το Σεπτέμβριο; Aυτά που είπε στον Κασιδιάρη τα είχε πει και σε μένα.
  • Διαλύσατε τον Καρατζαφέρη, τώρα θέλετε να διαλύσετε τη Χρυσή Αυγή.
  • Φτιάξατε κατηγορητήριο εναντίον μας βλέποντας τις δημοσκοπήσεις
  • Δεν τη φοβόμαστε τη φυλακή. Οι χειροπέδες είναι τίτλος τιμής για μένα και είμαι περήφανος που βρίσκομαι στν φυλακή για τις ιδέες μου.
  • Εγώ γνώρισα το Μπαλτάκο το 1973 στο γραφείο της ΕΟΚΑ Β’ και μετά στο εθνικιστικό κίνημα. Οποτε ήθελε να μου πει κάτι μου έλεγε να βγούμε στο μπαλκόνι γιατί φοβόταν τους κοριούς και τις κάμερες
  • Ο Γιώργος Μουρούτης και δύο υπουργοί της κυβέρνησης ήταν σε μυστικές επαφές μαζί μας
  • Είστε μια πολιτική σκευωρία. Και ο Μαυρογιαλούρος είχε φιλότιμο.
  • Είμαι αμετανόητος εθνικιστής και χρυσαυγίτης. Είμαι πρόθυμος ακόμα και να πεθάνω μέσα στη φυλακή
  • Καλώ τους 536.000 Έλληνες πολίτες που μας στήριξαν να δώσουν τον μεγάλο αγώνα για να πέσει αυτή η κυβέρνηση

Λαγός: «Αν έχετε τα κότσια πηγαίνετέ μας σε δίκη»

«Τιμωρούμε γιατί είμαι βουλευτής Β’ Πειραιώς της Χρυσής Αυγής, όχι για ηθική αυτουργία αλλά γιατί είμαι περιφερειάρχης της ΧΑ», είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του κόμματος Γιάννος Λαγός.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας τους ο Λαγός καταφέρθηκε, πολλές φορές, εναντίον των ανακριτριών και των εισαγγελέων που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Παρουσίασε μερικά, όπως είπε από τα πολλά, στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Χρυσή Αυγή που αποδεικνύουν την εμπάθεια των ανακριτών στους βουλευτές της ΧΑ.

«Αν πάμε σε δίκη θα σας ξεφτιλίσουμε πανευρωπαϊκά. Εχουμε πολλά στοιχεία», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «αν έχετε τα κότσια πηγαίνετέ μας σε δίκη».

«Η Χρυσή Αυγή δεν πρόκειται να σβήσει ποτέ», κατέληξε χαρακτηριστικά ο Γ. Λαγός.

Παππάς: Χρυσαυγίτης είναι αυτός που πιστεύει στο «ου φεισόμεθα της ζωής ημών»

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στα στελέχη της ΝΔ εξαπέλυσε ο προφυλακισμένος βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την άρση ασυλίας των βουλευτών της ΧΑ σχετικά με το αδίκημα της παράνομης οπλοκατοχής, με σκοπό τον εφοδιασμό της εγκληματικής οργάνωσης, όπως την έχουν χαρακτηρίσει οι ανακρίτριες.

Ο Χρήστος Παππάς έκανε λόγο για σαθρό κατηγορητήριο, ανυπόστατα στοιχεία και πολιτική δίωξη σε βάρος του, σημειώνοντας ότι όλα έγιναν υπό το φόβο ότι η ΧΑ θα πάρει μεγάλα ποσοστά.

«Θέλατε να μας στείλετε φυλακή, για να πέσουν τα ποσοστά. Χάσατε, τα ποσοστά θα ανεβαίνουν» είπε, σημειώνοντας ότι «το 10% είναι ψήφος επιλογής, όχι ψήφος οργής. Το 10% ψήφισε και θα φέρει κι άλλο»

«Θέλετε να μας σκοτώσετε; Χάσατε και πάλι. Χρυσαυγίτης σημαίνει αυτός που πιστεύει στο «ου φεισόμεθα της ζωής ημών (δεν θα λυπηθούμε για τη ζωή μας)»» τόνισε ακόμη.

Ο κ. Παππάς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση και προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο χαρακτήρισε «κρυπτόμενο πρωθυπουργό».

Ο κ. Σαμαράς «είχε πει τηλεφωνικά τον περασμένο Οκτώβριο, «τον Παππά τον θέλω μέσα»», συνέχισε ο βουλευτής της ΧΑ, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι η Νέα Δημοκρατία επιχείρησε να προσεγγίσει την ΚΟ της ΧΑ, φοβούμενη μεγάλη πτώση των ποσοστών της.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, συνέχισε ο Χρήστος Παππάς, είχε πει: «Προτιμώ ο γιος μου στα 16 του να είναι Χρυσαυγίτης παρά Συριζαίος και Αριστερός», ενώ από τα «πυρά» του δεν ξέφυγε ούτε ο Μάκης Βορίδης.

«Η Ελλάδα διαθέτει επικίνδυνο, μετεώρο και πολιτικά ανισόρροπο πρωθυπουργό» συνέχισε, προσθέτοντας ότι «σε αυτή την αίθουσα υπήρχαν πολλοί Μπαλτάκοι. Αν τους ψάξετε, θα πρέπει να χάσετε τη μισή σας Κοινοβουλευτική Ομάδα» είπε προς την ηγεσία της ΝΔ.

«Εμείς είμαστε πιστοί, τιμούμε τον ελληνικό λαό, ιδού ο λόγος που είμαστε στη φυλακή» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «γνωρίζετε πολλοί από εσάς και πάρα πολλοί άλλοι πως είμαι αθώος, ακόμα και στο έγκλημα Φύσσα, που καταδίκασα από την πρώτη στιγμή».

«Έχετε υποστεί μία μεγάλη ήττα» τόνισε, απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ. «Η Χρυσή, όσο και αν μας πολεμούν οι ανθέλληνες εσωτερικού-εξωτερικού, είναι το μοναδικό αυτή τη στιγμή αυθεντικό εθνικιστικό κόμμα».

Στη συνέχεια, για μια ακόμη φορά, επικράτησε «μπάχαλο» στη Βουλή. Όλα άρχισαν με τη φράση του κ. Παππά: «Εύχομαι όλους εσάς τους αθλίους να σας λυπηθεί ο λαός».

Τότε ο πρόεδρος της Βουλής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, τον διέκοψε και του ζήτησε να ανακαλέσει.

«Δεν έχετε το ηθικό βάρος να με διακόψετε» του είπε ο προφυλακισμένος βουλευτής, κατηγορώντας τον ότι, όταν ασκούσε το επάγγελμα του δικηγόρου, είχε χρηματιστεί.

Σφοδρή ήταν η αντίδραση όλων των βουλευτών, ενώ ο πρόεδρος της Βουλής αναγκάστηκε να του κλείσει το μικρόφωνο.

Μουρούτης: Δεν έχω συναντήσει ποτέ τον Μιχαλολιάκο

«Τον κ. Μιχαλολιάκο δεν τον έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου» αναφέρει σε δήλωσή του ο Γιώργος Μουρούτης «σχετικά με τη σημερινή αναφορά του κ. Νίκου Μιχαλολιάκου στο πρόσωπό του, στη Βουλή».

«Ούτε και κανένα άλλο στέλεχος ή βουλευτή της Χ.Α. έχω συναντήσει,  ιδιωτικά ή τυχαία, ποτέ στη ζωή μου.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αθλιότητα που έχω ακούσει» τονίζει ο κ. Μουρούτης.

Γήπεδο έκαναν τη Βουλή οι χρυσαυγίτες

«Σκάσε ρε λιγδιάρη!» φώναξε ο κ. Νίκος Μιχαλολιάκος για να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Μιχάλης Αρβανίτης και Νίκος Μίχος που είπαν «είστε ξεφτιλισμένοι και καραγκιόζηδες».

Από την άλλη πλευρά ακούστηκε ο κ. Πέτρος Τατσόπουλος που τους αποκάεσε «φασίστες» για να απαντήσουν Μίχος και Δ. Κουκούτσης: «Σκάσε ρε! Σκάστε ρε αδερφάρες… πουσ..δες… Μόνο με καρότα βολεύεστε».

Προηγουμένως, κατά τη μεταφορά των χρυσαυγιτών στην αίθουσα της Ολομέλειας, ο Νίκος Μιχαλολιάκος ούρλιαξε προς τους αστυνομικούς «μη μ’ ακουμπάει κανείς», ενώ πίσω του ένα… μπουλούκι από υποστηρικτές του μεταξύ των οποίων η κόρη του και βουλευτές της ΧΑ τον παρότρυναν: «Άκου αρχηγέ και άκου το καλά, ξεφτίλισε το σύστημα για άλλη μια φορά». Κι όλα αυτά μέσα στη Βουλή… Το γεγονός ότι οι χρυσαυγίτες προσπάθησαν να μετατρέψουν τη διαδικασία σε… σόου και έκαναν μίνι διαδήλωση μέσα στο κτίριο της Βουλής προκαλεί εντύπωση.

Πρωτόγνωρες καταστάσεις που προκαλούν έντονο προβληματισμό και ανησυχία έζησε για μια ακόμα φορά το ελληνικό κοινοβούλιο με πρωταγωνιστές τα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ομάδα 30 ατόμων αποτελούμενη από βουλευτές, υπαλλήλους του φιλοναζιστικού κόμματος στα γραφεία της Βουλής, συγγενείς και φίλους που κατάφεραν να πάρουν άδειες εισόδου, σε εκτέλεση μιας καλοσυντονισμένης επιχείρησης, μετέτρεψαν τους διαδρόμους του κοινοβουλίου σε εξέδρα γηπέδου φωνάζοντας συνθήματα με υψωμένες τις γροθιές.

Τα μέλη της ομάδας είχαν ακροβολιστεί στους διαδρόμους τους κοινοβουλίου περιμένοντας την εμφάνιση του αρχηγού τους Νίκου Μιχαλολιάκου. Λίγο μετά τις 12 ο βουλευτής Δημήτρης Κουκούτσης τους ενημέρωσε ότι οι προφυλακισμένοι θα μπουν την υπόγεια είσοδο που βρίσκεται στο βεστιάριο, ακριβώς απέναντι από την κεντρική είσοδο της Ολομέλειας. Οι φανατισμένοι οπαδοί συγκεντρώθηκαν και ξέσπασαν σε φωνές και συνθήματα με το που εμφανίστηκε ο κ. Μιχαλολιάκος: «Ακου αρχηγέ και άκουσε καλά ξεφτίλισε το σύστημα για άλλη μια φορά»! Όλα αυτά όχι στην πλατεία Συντάγματος αλλά εντός του ελληνικού κοινοβουλίου που δοκιμάστηκε απο καταστάσεις πρωτόγνωρες!

Λόγω τις έκρυθμης κατάστασης η φρουρά της Βουλής επιχείρησε να συντομεύσει την πορεία των προφυλακισμένων με αποτέλεσμα να προκαλέσουν το ξέσπασμα του κ. Μιχαλολιάκου. «Μη με ακουμπάει κανείς! Είμαι βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου. Μην τολμήσει κανείς να με ακουμπήσει» φώναξε πυροδοτώντας ακόμα πιο ακραίες αντιδράσεις από το συγκεντρωμένο πλήθος. Είναι δε ενδεικτικό ότι οι πιο θερμόαιμοι επιχείρησαν να εισβάλουν ακόμα και στην αίθουσα της ολομέλειας.

Προκειμένου να αποφευχθεί το «φιάσκο» της εισόδου, η φρουρά της Βουλής μπλόκαρε όλες τις διόδους που οδηγούν πέριξ της Ολομέλειας και του περιστυλίου. Στην ουσία για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά η Ολομέλεια λειτουργούσε με κλειστούς τους διαδρόμους του κοινοβουλίου.

 


Τα σχόλια είναι κλειστά.