Ειδησεογραφικό site

Ντινόπουλος: Ο Τσίπρας παρουσιάστηκε ως Άγιος Βασίλης

44

Σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ , αλλά και την σημερινή συνέντευξή του, στις οποίες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει την κατάργηση του Καλλικράτη ο υπουργός εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος έκανε προς το ΑΠΕ -ΜΠΕ την παρακάτω δήλωση:

«Ο κ. Τσίπρας παρουσιάστηκε ως Άγιος Βασίλης αφού έταξε ακόμη και το δώρο των Χριστουγέννων.

Το κόκκινο φόντο των τηλεοπτικών εμφανίσεών του θυμίζει περισσότερο αγιοβασιλιάτικη φιέστα παρά την επαναστατική ανατροπή που ευαγγελίζεται.

Υποσχέθηκε –ανάμεσα σε όλα τα άλλα- δωρεάν κουπόνια σίτισης (σε 300.000 οικογένειες), δωρεάν ρεύμα (σε 300.000 νοικοκυριά) , επιδότηση ενοικίου (4 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για 25.000 διαμερίσματα), κάρτα μετακίνησης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με συμβολική συμμετοχή.

Για την άμεση – όπως είπε- αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Αλλά αυτή η ανθρωπιστική κρίση πλήττει –κυρίως !- την Αττική.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει σήμερα στο ταμείο της 350 εκατομμύρια , από δικούς της πόρους.

Άλλα 300 εκατομμύρια από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ ( 2014-2020) μπορούν να διατεθούν ( από το συνολικό 1, 3 δις που δικαιούται η Περιφέρεια Αττικής) για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Άλλα 600 εκατομμύρια είναι το υπόλοιπο του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Αυτοί είναι , ενδεικτικά , μερικοί από του πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην Θεσσαλονίκη έκανε σώου ευαισθησίας, αποκαλώντας , μάλιστα απαξιωτικά τους σημερινούς Δήμους … ετεροδιοίκηση.

Ούτε λέξη , όμως, για τόσα εκατομμύρια της Περιφέρειας Αττικής τα οποία , σε συνεννόηση, βέβαια, με την ίδια την Περιφέρεια, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Αφού έχουν τα λεφτά γιατί δεν δεσμεύονται ότι θα εκδώσουν άμεσα κουπόνια σίτισης»;

Τα σχόλια είναι κλειστά.