Ειδησεογραφικό site

Ντέρμπι Μεϊμαράκη – Τζιτζικώστα δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση

32

 

Δύο εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες της ΝΔ, νέα δημοσκόπηση  της εταιρείας e-voice  για το site του «Eλεύθερου Τύπου» δείχνει πως την Κυριακή μάχη ανάμεσα στον πρόεδρο της ΝΔ και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της e-voice σε όσους δήλωσαν ότι θα πάνε να ψηφίσουν την Κυριακή, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προηγείται με 33,54% και ακολουθεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας με 30,2%. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 19,7% ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης 10,54%.

Σε όσους δήλωσαν ότι έχουν ψηφίσει έστω και μια φορά στο παρελθόν ΝΔ ο Απόστολος Τζιτζικώστας προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 28,1% έναντι 27,9% που συγκεντρώνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ενώ ακολουθεί ο κ. Μητσοτάκης με 21,4% και ο κ. Γεωργιάδης με 9,9%.

Στο σύνολο των ερωτηθέντων και στην πρόθεση ψήφου ο Απόστολος Τζιτζικώστας συγκεντρώνει 28,5%, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 24,7%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 20,5% και ο Άδωνις Γεωργιάδης 9,9%.

Οι υποψήφιοι αρχηγοί της Νέας Δημοκρατίας στις κεντρικές ομιλίες τους κάλεσαν τους πολίτες σε μαζική προσέλευση στις κάλπες της προσεχούς Κυριακής για την ανάδειξη νέου προέδρου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το απόγευμα της Πέμπτης ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας  στο κλειστό γυμναστήριο Αμαρουσίου υπογράμμισε ότι αισθάνεται πως βρίσκεται σε άμιλλα και όχι σε αντιπαράθεση με τους συνυποψηφίους του, τόνισε ότι ο ίδιος δεν πλήγωσε ποτέ την Παράταξη και τους Νεοδημοκράτες και απηύθυνε κάλεσμα στα μέλη του κόμματος να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος από την πρώτη Κυριακή.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε από την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στο Μέγαρο Μουσικής πως η ΝΔ δεν μπορεί να ξαναγίνει μεγάλη, αν δεν συγκρουστεί με τα κλειστά συστήματα, τις βαρονίες, τους μηχανισμούς, με τους βολεμένους στο χθες και έκανε λόγο για επίθεση λάσπης που δέχτηκε τις τελευταίες 50 μέρες καθώς αρνήθηκε να συμβιβαστεί με τις παλιές νοοτροπίες

Με τη σειρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε από τη Θεσσαλονίκη τη σπουδαιότητα των εκλογών της Κυριακής 22 Νοεμβρίου καθώς, όπως είπε, η Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο ανάχωμα στην πολιτική μιας Κυβέρνησης που οδηγεί τη χώρα με μαθηματική βεβαιότητα στο γκρεμό. «Η υποχρέωση της παράταξης είναι διπλή. Όχι μόνο να προτείνουμε ένα εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση αλλά και να κρατήσουμε όρθια τη σημαία της Δημοκρατίας», πρόσθεσε.

Τέλος ο Άδωνις Γεωργιάδης πραγματοποίησε το βράδυ της Τετάρτης τη δική του κεντρική εκδήλωση στο κλειστό γήπεδο του Σπόρτινγκ και εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα διαψευστούν οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι δεν θα είναι στον δεύτερο γύρο.

Οι κάλπες θα παραμείνουν ανοιχτές από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα της Κυριακής ενώ όσοι θέλουν να ψηφίσουν θα πρέπει να υπογράψουν σχετική «αίτηση-υπεύθυνη δήλωση επαναβεβαίωσης/εγγραφής μέλους».

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.