Ειδησεογραφικό site

Νικ Κύργιος: Ποιος είναι ο Ελληνοαυστραλός που απέκλεισε τον Ναδάλ

99

Ο Νικ Κύργιος έκανε την μεγάλη έκπληξη και έγραψε ιστορία. Με μια εξαιρετική εμφάνιση επικράτησε του Ραφαέλ Ναδάλ με 7-6(5), 5-7, 7-6(5), 6-3 και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Wimbledon.

Ο Νίκολς Χίλμι Κύργιος, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στην Καμπέρα στις 27 Απριλίου 1995. Είναι γιος του Ελληνα μετανάστη Γιώργου Κύργιου και της Νορλάιλα από τη Μαλαισία. Είναι το τρίτο παιδί της οικογένειας.

Ο αδερφός του ο Χρίστος είναι δικηγόρος και η αδερφή του η Χαλίμα είναι ηθοποιός.

Ο 19χρονος, μάγεψε τον κόσμο του τένις, δίνοντας τη δική του παράσταση, απέναντι στον ανήμπορο να αντιδράσει Ραφαέλ Ναδάλ, το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο ίδιος δηλώνει ιδιαίτερα υπερήφανος (και) για την ελληνική καταγωγή του.

Εξάλλου δεν είναι τυχαίο που όταν στα διπλά αγωνίζεται με τον άλλο ομογενή άσο Θανάση Κοκκινάκη και οι Αυστραλοί τους αποκαλούν το «ελληνικό δίδυμο».

Ο Νικ ξεκίνησε την αθλητική του πορεία ως ένας πολλά υποσχόμενος μπασκετμπολίστας στην αρχή της εφηβείας του, προτού τον κερδίσει στα 14 του το τένις.

Δύο χρόνια αργότερα κέρδισε υποτροφία στο Αυστραλιανό Αθλητικό ινστιτούτο, όπου ανέπτυξε την τεχνική του.

Το 2010 σε ηλικία 15 ετών κέρδισε το πρώτο τίτλο του στο πρωτάθλημα νέων της διεθνούς ομοσπονδίας αντισφαίρισης στα νησιά Φίτζι. Το 2013 κατέκτησε το Αυστραλιανό Open και το Γουίμπλεντον στην κατηγορία των εφήβων.

Μεγάλωσε έχοντας ως είδωλα τον Ρότζερ Φέντερερ, τον Ραφαέλ Ναδάλ (τον οποίο μάλιστα και απέκλεισε), τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και τον Μάικλ Τζόρνταν και στο NBA δηλώνει φανατικός οπαδός των Μπόστον Σέλτικς.

Αγαπά ιδιαιτέρως τη μουσική και ακούει διάφορα είδη, ωστόσο προτιμά τους Lil Wayne και Ριάνα. Όταν παρακολουθεί τηλεόραση δείχνει ιδιαίτερη αδυναμία στις κωμικές σειρές.

Τα σχόλια είναι κλειστά.