Ειδησεογραφικό site

Νέο «ραντεβού» Τσακαλώτου – Σταθάκη με τους θεσμούς αύριο το μεσήμερι

25

Για το Σάββατο το μεσημέρι, στις 14:00, ανανέωσαν το «ραντεβού» τους οι εκπρόσωποι των θεσμών με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη.

Κατόπιν της αποψινής συνάντησης, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου αύριο, με τις διαπραγματεύσεις να αναμένονται πολύωρες.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι έως την Κυριακή θα έχει επέλθει συμφωνία στα «ανοιχτά» ζητήματα της διαπραγμάτευσης. Σημειώνεται ότι την ίδια ημέρα, έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση του EuroWorking Group, στην οποία αναμένεται να ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευση τόσο της υπο-δόσης των 2 δισ. ευρώ όσο και των 10 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ, τα μεγάλα «αγκάθια» είναι τα «κόκκινα» δάνεια και η προστασία της πρώτης κατοικίας. Αντίθετα, σημαντική πρόοδος έχει επιτευχθεί στο ζήτημα των 100 δόσεων, όπου οι δανειστές αποδέχονται τη σταδιακή μείωση του χρονικού διαστήματος, όπου ένας οφειλέτης μπορεί να βρεθεί εκτός ρύθμισης.

Όσον αφορά στο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει επιτευχθεί συμφωνία για την επιβολή τέλους στον στοιχηματισμό. Τέλος, για τα γενόσημα φάρμακα, υπάρχει σύγκλιση για τη σταδιακή μείωση των τιμών τους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί στη Βουλή ένα νέο πολυνομοσχέδιο, το οποίο θα προβλέπει την υλοποίηση των εναπομεινάντων προαπαιτουμένων.

Οι εκπρόσωποι των θεσμών αναμένεται να παραμείνουν στην Αθήνα για ακόμη επτά ημέρες, προκειμένου να καταρτιστεί ο κατάλογος του δεύτερου πακέτου μέτρων, ο οποίος είναι συνδεδεμένος με την υποδόση του 1 δισ. ευρώ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.