Ειδησεογραφικό site

Νέο «διπλό χτύπημα» από τον Επαναστατικό Αγώνα – Αμετανόητη η σύντροφος του Μαζιώτη Πόλα Ρούπα

28

Διπλό χτύπημα από την ομάδα του του Νίκου Μαζιώτη αλλάζει τα δεδομένα και  θέτει σε κόκκινο συναγερμό το αντιτρομοκρατικό επιτελείο. Η δεδομένη εμφάνιση – παρέμβαση με κείμενο της Πόλας Ρούπα – συντρόφου του φυλακισμένου αντιεξουσιαστή– που χαρακτηρίζει τυχαία τη σύλληψή του στο Μοναστηράκι  και υπερασπίζεται την επιλογή του να ανοίξει πυρ ανάμεσα σε αθώους πολίτες, αλλά και το ενδεχόμενο πίσω από τη ληστεία στη Σαρωνίδα να κρύβεται η επονομαζόμενη “εξάδα”  του επαναστατικού Αγώνα, δίνει άλλη τροπή στις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής. Όπως εκτιμούν ενδέχεται πίσω από τη ληστεία με λεία μόλις 3.300 ευρώ κρύβεται ο 35χρονος καταζητούμενος Γιώργος Πετρακάκος, συνεργός του Νίκου Μαζιώτη, καθώς και άλλοι πέντε ποινικοί τη Θεσσαλονίκη και την Αργολίδα που πλαισίωναν τον συλληφθέντα αντιεξουσιαστή. Αυτή την ένοπλη ομάδα δηλαδή που οι αναλυτές της Αστυνομίας αποκαλούν “οι εξάδα του Νίκου Μαζιώτη”.

Αν τελικά επαληθευτεί αυτό το σενάριο τότε το ενδεχόμενο μιας σπασμωδικής δυναμικής παρέμβασης σε σύντομο χρονικό διάστημα είναι πολύ πιθανή… Γι αυτό και στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ ανασυνθέτουν το σχέδιο δράσης και φύλαξης στόχων για την περίοδο του Αυγούστου.

Παρέμβαση της Πόλας Ρούπα

Προκλητική και αμετανόητη εμφανίζεται η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα, σε κείμενό της που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα athens.indymedia. Σε 4 σελίδες η Πόλα Ρούπα επιτίθεται κατά της κυβέρνησης, της αστυνομίας και των μέσων ενημέρωσης και ξεκαθαρίζει: Δεν πρόκειται να παραδοθώ, ας έρθουν να με πιάσουν. Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι όποια τέτοια πληροφορία έχει κυκλοφορήσει «δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ύστατη προσπάθεια πίεσης». «Ήμουν, είμαι και θα είμαι μέλος του Επαναστατικού Αγώνα. Αν νομίζουν ότι θα με λυγίσουν, είναι πολύ γελασμένοι» αναφέρει. Χαρακτηρίζει τυχαία τη σύλληψη του Μαζιώτη στη συμπλοκή στο Μοναστηράκι αφού όπως γράφει «όλο το προηγούμενο διάστημα είμαστε συνεχώς ανάμεσά τους. Κινούμαστε παντού. Περνούσαμε δίπλα τους. Τους βλέπαμε και δεν μας έβλεπαν».Υπερασπίζεται, τέλος, την επιλογή του συντρόφου της να ανοίξει πυρ ενώ βρισκόταν σε χώρο γεμάτο από κόσμο αναρωτώμενη «μήπως θα έπρεπε να πετάξει το όπλο και να παραδοθεί αμαχητί;».

Η ομάδα Πετρακάκου

Οι αναλυτές  αναγνωρίζουν στην ανάλυση των βίντεο της τράπεζας ένα νεαρό άνδρα με φόρμα ηλεκτρολόγου που παρουσιάζει κοινά στοιχεία με έναν από τους ληστές που εισέβαλαν στα τραπεζικά υποκαταστήματα σε Μέθανα και Ακράτα  και δύο άνδρες που φοράνε  περούκες. Ο ένας εκτιμούν πως μπορεί να είναι ο καταζητούμενος Γιώργος Πετρακάκος. “Ερευνούμε και αυτό το ενδεχόμενο. Όμως μας κάνει εντύπωση το γεγονός, καθώς στο ταμείο του Επαναστατικού Αγώνα υπάρχουν 1,5 εκατομμύρια ευρώ…Γιατί να κάνει ληστεία και μάλιστα με λεία μόλις 3.300 ευρώ; Εκτός και αν έχει συμβεί κάτι άλλο… ” τονίζει στο protothema.gr αξιωματικός της Αστυνομίας. Από τη σύγκριση των βίντεο που έχουν τραβήξει τα κλειστά κυκλώματα τραπεζικών καταστημάτων προκύπτει ότι η ίδια ένοπλη ομάδα λήστεψε την 1η Ιουλίου τράπεζας στον Μαραθώνα με λεία 70.000 ευρώ. Αν τελικά αυτό επιβεβαιωθεί, τότε αδυνατίζει το σενάριο τις ληστείες να τις έκαναν τα ασύλληπτα μέλη του Ε.Α με την καθοδηγήσει του Γιώργος Πετρακάκου. “Τότε τον κυνηγούσε η μισή αστυνομία, ο αρχηγός του είχε συλληφθεί και εκτιμούμε ότι είναι αδύνατο αυτός να έκανε ληστεία…” επισημαίνει πηγή του υπουργείου. Αξίζει να τονισθεί πως και στη χθεσινή ληστεία στη Σαρωνίδα συμμετείχαν  πέντε δράστες, τέσσερις από τους οποίους εισέβαλαν στην τράπεζα. Διέφυγαν με ένα κλεμμένο Mercedes Α-Class το οποίο εγκατέλειψαν και εξαφανίστηκαν με άλλο όχημα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.