Ειδησεογραφικό site

Σε συναγερμό όλη η Γαλλία – Έκρηξη σε εστιατόριο κοντά σε τέμενος

42

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται από χθες η Γαλλία με τρεις επιθέσεις να έχουν σκορπίσει, τον θάνατο, τον τρόμο και τον πανικό στους πολίτες.

Το πρωί της Πέμπτης, έπειτα από πυροβολισμούς κατά αστυνομικών στο Παρίσι, μία μόλις ημέρα μετά τη φονική επίθεση στην εφημερίδα Charlie Hebdo, μια έκρηξη σημειώθηκε σε εστιατόριο κοντά σε τέμενος στην πόλη Βίλφρανς, στη νότια Γαλλία.

Αστυνομικές δυνάμεις και οχήματα της πυροσβεστικής έχουν σπεύσει στην περιοχή όπου σημειώθηκε η έκρηξη, ενώ ο δήμαρχος της πόλης, Perrut Bernard, εξέφρασε την ανησυχία του ότι το χτύπημα αυτό ίσως σχετίζεται με την χθεσινή επίθεση στην Charlie Hebdo, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί αν πρόκειται για ατύχημα ή εγκληματική ενέργεια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από την έκρηξη δεν υπάρχουν τραυματίες.

Αγνωστος άνοιξε πυρ κατά αστυνομικών στο Παρίσι

Το πρωί της Πέμπτης ένας άντρας πυροβόλησε κατά δύο αστυνομικών στο Porte de Chatillon, νότια του Παρισιού. Η περιοχή είναι αποκλεισμένη από την αστυνομία ενώ οι δημοσιογράφοι έχουν περικυκλώσει το σημείο.Σύμφωνα με τις πρώτες εικόνες που μεταδίδουν γαλλικά ΜΜΕ, δύο δημοτικοί αστυνομικοί -εκ των οποίων μία γυναίκα- κείτονται στο έδαφος. Η γυναίκα δημοτική αστυνομικός που ήταν σε κρίσιμη κατάσταση τελικά έχασε την μάχη με την ζωή, ο άλλος τραυματίας βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. ‘Oπως μεταδίδεται, ο άγνωστος φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και πυροβόλησε με Καλάσνικοφ.Ο δράστης της επίθεσης διέφυγε, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.Νωρίτερα είχε μεταδοθεί ότι ο ένοπλος συνελήφθη λίγη ώρα μετά την επίθεση μέσα στο μετρό αλλά κάτι τέτοιο δε φαίνεται να ισχύει. Η προέλευση και τα κίνητρα του δράστη παραμένουν προς το παρόν άγνωστα.Πάντως, δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχει σύνδεση του περιστατικού με το χθεσινό μακελειό στα γραφεία της Charlie Hebdo.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στη Γαλλία «ιδιαίτερα σοβαρή» και ζήτησε από τους δημοσιογράφους να είναι «πολύ προσεκτικοί» σχετικά με το τι πληροφορίες θα μεταφέρουν.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ έχει μεταβεί στο σημείο. Σε δήλωσή του στα Μέσα είπε: «Σας καλώ όλους να επιδείξετε αυτοσυγκράτηση και υπευθυνότητα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.