Ειδησεογραφικό site

Νέα παράταση για τον διαγωνισμό του ΟΛΠ – Πάει για μέσα Δεκεμβρίου

41

Προς νέα παράταση δείχνει να πηγαίνει ο διαγωνισμός πώλησης του ΟΛΠ. Το ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε να μεταθέσει κατά δύο εβδομάδες την προθεσμία για την υποβολή των δεσμευτικών ι στις αρχές Δεκεμβρίου, όπως προέβλεπε το αρχικό πλάνο.

Αυτή τη φορά πάντως, σύμφωνα με την «Ημερησία»,  η χρονική μετάθεση φαίνεται να έχει τη σύμφωνη γνώμη των υποψήφιων επενδυτών, οι οποίοι ζήτησαν περισσότερο χρόνο για να επεξεργαστούν τα επικαιροποιημένα οικονομικά αποτελέσματα της εισηγμένης.

Υπενθυμίζεται ότι τον ΟΛΠ εξακολουθούν να διεκδικούν με αξιώσεις η κινεζική Cosco και η ολλανδική APM Terminals, θυγατρική της Maersk, ενώ στη δεύτερη φάση συμμμετέχει επίσης και η ICTS.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα το ενδιαφέρον των Cosco και APM Terminals παραμένει ισχυρό παρά την εξαίρεση της έκτασης των 100 στρεμμάτων στη Δραπετσώνα που αποφάσισε η κυβέρνηση, ικανοποιώντας τα αιτήματα των δήμων του Πειραιά. Ωστόσο πληροφορίες από την Cosco αναφέρουν πως η εξαίρεση της Δραπετσώνας μείωσε το πόσο που θα καταθέσουν στη δεσμευτική προσφορά τους για το πλειοψηφικό πακέτο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.