Ειδησεογραφικό site

Μύκονος: Ελεύθεροι αφέθηκαν ο οδηγός του ταχύπλοου και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης

45

Ελεύθεροι αφέθηκαν το μεσημέρι με προφορική εντολή του εισαγγελέα Σύρου, τα δύο άτομα-ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης θαλάσσιων παιχνιδιών και ο χειριστής του ταχύπλοου-για τη χθεσινή τραγωδία που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή Καλό Λιβάδι Μυκόνου, όπου ένας 10χρονος ανήλικος έχασε τη ζωή του στη διάρκεια θαλάσσιου φουσκωτού παιχνιδιού.

Ο εισαγγελέας Σύρου έκρινε ότι οι δύο συλληφθέντες δεν χρειάζεται να μεταφερθούν στη Σύρο και ζήτησε από τη λιμενική αρχή Μυκόνου να συνεχισθεί η προανάκριση για την υπόθεση και αφού ολοκληρωθεί θα ορισθεί τακτική δικάσιμος.

Η σορός του άτυχου παιδιού αναμένεται να μεταφερθεί σήμερα στο νοσοκομείο Σύρου για τη διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής.

Ο 10χρονος που συνοδευόταν από τον νονό του ζήτησε χθες να πάρει μέρος σε φουσκωτό θαλάσσιο παιχνίδι σε σχήμα καναπέ. Όταν το ταχύπλοο άρχισε να σέρνει το συγκεκριμένο παιχνίδι, λόγω του μικρού κυματισμού στην περιοχή, ο 10χρονος έχασε την ισορροπία του και έπεσε στα νερά. Ο χειριστής του σκάφους αντιλήφθηκε τι συνέβη και γύρισε για να ανασύρει τον 10χρονο, αλλά δεν κατάλαβε σε ποιο σημείο ακριβώς είχε πέσει, με αποτέλεσμα το παιδί να παρασυρθεί και να τραυματιστεί από την προπέλα του σκάφους.

Ο 10χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο κέντρο υγείας του νησιού όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Οι γονείς του παιδιού είναι συντετριμμένοι: η οικογένεια άφησε για λίγες ημέρες την Αθήνα προκειμένου να περάσει τις διακοπές μαζί με συγγενείς και φίλους στο σπίτι που διατηρούν εδώ και χρόνια στο Καλό Λιβάδι. Η μοίρα όμως έμελλε να παίξει το δικό της παιχνίδι και να μετατρέψει τις ανέμελες παιδικές στιγμές του αγοριού σε ανείπωτη τραγωδία. Το τραγικό συμβάν έγινε μπροστά στα μάτια των γονιών και ο πατέρας ειδοποίησε αμέσως το Λιμενικό, άντρες του οποίου έσπευσαν στο σημείο και ανέσυραν νεκρό το παιδί από τη θάλασσα.

Οι γονείς του άτυχου 10χρονου, που ήταν και το μοναδικό παιδί της οικογένειας, μεταφέρθηκαν στο σπίτι τους από συγγενικά τους πρόσωπα καθώς δεν ήταν σε θέση – λόγω του σοκ – να μεταβούν στο νοσοκομείο.

Φαντάζομαι ότι θα τηρούσαν τους κανόνες, λέει η δήμαρχος Μυκόνου

«Υπήρχε άδεια για θαλάσσια σπορ. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο», τόνισε σε τηλεοπτικές της δηλώσεις η δήμαρχος Μυκόνου,  Ειρήνη Γρυπάρη, κληθείσα να σχολιάσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε τραγικό θάνατο ένα δεκάχρονο αγόρι στο Καλό Λιβάδι.

«Όσο για τους κανόνες αρμόδιο είναι το λιμεναρχείο που μπορεί να εξετάσει όσα έχουν προκύψει. Φαντάζομαι ότι για να είχε άδεια θα τηρούσε και τους κανόνες», τόνισε ακόμη.

«Λυπάμαι πραγματικά που ένα δεκάχρονο παιδί που πήγε να χαρεί κάνοντας θαλάσσια σπορ και έχασε τη ζωή του. Εχει συγκλονιστεί όλη η κοινωνία της Μυκόνου», πρόσθεσε.

«Από την πρώτη στιγμή ήμουν σε επικοινωνία με τον κ. λιμενάρχη και πήγα και εγώ στο κέντρο υγείας να συμπαρασταθώ στους οικείους. Ήταν ο θείος του παιδιού εκεί, καταβεβλημένος και δεν πίστευε τι είχε συμβεί. Το κλίμα ήταν πάρα πολύ βαρύ», συνέχισε, προσθέτοντας πως «δεν έχει ξανασυμβεί στο νησί μας να χάσει τη ζωή του ένα παιδί από τα θαλάσσια σπορ».

Τα σχόλια είναι κλειστά.