Ειδησεογραφικό site

Μπάιντεν: Η Ελλάδα κάνει comeback-Με τα πετρέλαια θα αλλάξει τη γεωστρατηγική της Μεσογείου

55

Από τη Φιλαδέλφεια όπου βρίσκεται για συζητήσεις με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξέφρασε την πεποίθησή του πως η Ελλάδα αρχίζει να αναστρέφει την εις βάρος της κατάσταση.

Μιλώντας στο συμπόσιο που οργάνωσε η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αμερικής, άρα έχοντας μπροστά του ελληνικό ακροατήριο, επισήμανε: «Η Ελλάδα κάνει comeback. Η αναζήτηση υδρογονανθράκων στην ευρύτερη περιοχής της χώρας είναι σημαντική γιατί θα βοήθησει ακόμα περισσότερο να εκτιναχθεί η οικονομία της, αλλά και να αλλάξει την γεοπολιτική της Μεσογείου».

Παράλληλα, όπως σημειώνει σε σχετικό ρεπορτάζ της η Philadelphia Inquirer, αναφέρθηκε και στα ελληνοτουρκικά και ιδιαιτέρως στο θέμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης τονίζοντας πως πρέπει να ανοίξει ξανά. Στο σημείο αυτό δέχθηκε… βροχή χειροκροτημάτων από τους παριστάμενους και συνέχισε: «Η προστασία των ιερών τόπων και των μνημείων της ελληνικής κληρονομιάς στην Τουρκία, είναι αναγκαία. Πρόκειται για μια αμφίδρομη σχέση. Και οι Μουσουλμάνοι αξίζουν τέτοια ελευθερία στην Ελλάδα».

Περισσότερα από 1000 άτομα παραβρέθηκαν στο Κογκρέσο της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής της Αμερικής, με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο να είναι εκείνος που καλωσόρισε τον Τζο Μπάιντεν στις εργασίες του.

Πηγή:iefimerida.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.