Ειδησεογραφικό site

Μοσκοβισί: Είναι μία καλή μέρα για την Ελλάδα

41

 

«Αυτή είναι μια καλή μέρα για την Ελλάδα», δήλωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί μετά τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις που ολοκληρώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί, επιβεβαιώνοντας τη συμφωνία ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών για τα ζητήματα που εκκρεμούσαν, στο πλαίσιο των πρώτων προαπαιτούμενων

«Έχει γίνει σημαντική πρόοδος στην Ελλάδα, εργαστήκαμε μέρα και νύχτα και θα ήθελα να ανακοινώσω πως φτάσαμε σε συμφωνία σε πολλά επίπεδα, ολοκληρώνοντας τα προαπαιτούμενα. Συμφωνήσαμε στις τιμές φαρμάκων, τη νομοθεσία για τη δομή του ΤΧΣ και τη στρατηγική για τα κόκκινα δάνεια και τέλος για την προστασία της πρώτης κατοικίας, που αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των Θεσμών.

Η δημιουργία ενός σταθερού πλαισίου χρεοκοπιών είναι σημαντικό για να δημιουργηθεί μια δυνατή κουλτούρα πληρωμών. Ο Πρόεδρος Γιούνκερ επέμεινε στη προστασία των πιο αδύνατων στρωμάτων της Ελλάδας.

Το Euroworking Group έκανε καταγραφή Προόδου το πρωί και θα ακολουθήσει η ολοκλήρωση της διαδικασίας μετά την θεσμοθέτηση των μέτρων αυτών από το Ελληνικό Κοινοβούλιο τη Πέμπτη.

Στη συνέχεια θα ανοίξει ο δρόμος για την ανακεφαλαίωση των ελληνικών τραπεζών  που θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό. Θεωρώ πως αυτή είναι μια καλή ημέρα», δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.