Ειδησεογραφικό site

Μητσοτάκης-Τζιτζικώστας διαφοροποιούνται από τον Μεϊμαράκη για τον χαρακτηρισμό «ηθικός αυτουργός» που απέδωσε στον Φίλη

44

«Θεωρούμε ότι ηθικός αυτουργός είναι ο Νίκος Φίλης, ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος δεν πρέπει να έχει καμία θέση στην ελληνική κυβέρνηση σήμερα» είπε από την Λαμία ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναφορικά με την επίθεση στον Γιώργο Κουμουτσάκο στο Σύνταγμα.

Ωστόσο, οι δύο από τους τρεις συνυποψηφίους του στην κούρσα της διαδοχής, οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας, παίρνουν αποστάσεις από τον όρο «ηθικός αυτουργός» για τον κ.Φίλη, αλλά και από την αποκλειστική απόδοση ευθυνών προς τον υπουργό Παιδείας.

Από το περιβάλλον του κ.Τζιτζικώστα χαρακτηρίζουν «υπερβολικό» τον χαρακτηρισμό «ηθικός αυτουργός» και τονίζουν ότι οι «ρίζες» της επίθεσης βρίσκονται γενικά στην πολιτική κατάσταση στην χώρα.

Την ίδια ώρα, με δήλωσή του ο κ.Μητσοτάκης από την Κρήτη τόνισε χαρακτηριστικά: «Είχα από χθες την ευκαιρία να καταδικάσω αυτή την βίαιη επίθεση, κατά του συναδέλφου μου κ.Κουμουτσκάκου. Πρέπει να αναλογιστούν όλοι ποιοι είναι οι πραγματικοί ηθικοί αυτουργοί μιας κατάστασης η οποία έδωσε την ευκαιρία σε ακραία στοιχεία να εκδηλώνονται με τέτοιο βίαιο και απαράδεκτο τρόπο. Υπάρχουν πολλές ευθύνες, όχι μόνο στον υπουργό παιδείας για την απαράδεκτη δήλωση που έκανε αλλά και σε όλους αυτούς που εδώ και πολλά χρόνια λοιδορούσαν και πυροβολούσαν συνολικά το πολιτικό σύστημα και τον κοινοβουλευτισμό. Ολοι αυτοί που βρίσκονταν στις πλατείες των Αγανακτισμένων, φωνάζοντας να καεί η Βουλή αλλά και μέσα στην ίδια την Βουλή μιλώντας για κρεμάλες βουλευτών, είναι οι ίδιοι που σήμερα μας κυβερνούν», ρίχνοντας την ευθύνη συνολικά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, από το περιβάλλον του κ.Μεϊμαράκη ο όρος «ηθικός αυτουργός» ξεκαθαρίστηκε ότι «δεν αποδίδεται στον κ.Φίλη με την νομική του έννοια, αλλά με την πολιτική».

Τα σχόλια είναι κλειστά.