Ειδησεογραφικό site

Μητσοτάκης: Επικαλούνται το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ και υπερασπίζονται συντεχνιακά συμφέροντα

49

Όλοι όσοι υπεραμύνονται του κρατικού χαρακτήρα της ΔΕΗ προασπίζονται τα δικά τους συντεχνιακά συμφέροντα και όχι το ευρύτερο καλό, είπε σήμερα στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι ίδιοι που επικαλούνται το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ, όταν απολογούνται -και αναφέρομαι στον κ. Φωτόπουλο- για κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί και βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ισχυρίζονται οτι η περιουσία της ΔΕΗ δεν ειναι δημόσια», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

«Η ΔΕΗ δεν αποκρατικοποιείται, πωλείται το 30% της επιχείρησης έτσι ώστε να δημιουργηθεί ανταγωνισμός», εξήγησε ο υπουργός.

Σημείωσε επίσης ότι η πραγματικότητα είναι πως το δημόσιο δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να πετύχει πραγματική εξυγίανση δημόσιας επιχείρησης προκείμενου να υπάρξει όφελος και για τον πολίτη.

Σε ο,τι αφορά την πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα για δημοψήφισμα ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ειναι άλλη μια προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να συγκροτήσει ένα τελείως ετερόκλητο μέτωπο πάνω σε ένα θέμα της επικαιρότητας.

Βέβαια δεν θα σταματήσει πουθενά ο κ. Τσίπρας προκειμένου να κερδίσει τις εντυπώσεις, τόνισε, ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι το δημοψήφισμα είναι άλλη μια προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να συγκροτήσει ένα τελείως ετερόκλητο μέτωπο πάνω σε ένα θέμα της επικαιρότητας.

Όπως είπε ο υπουργός «μου κάνει εντύπωση ότι στην αγωνιώδη προσπάθειά του για να βρει 120 Βουλευτές, συντάσσεται και με το ΚΚΕ, το οποίο θέτει ως όρο την κατάργηση όλων των Νόμων που διέπουν την απελευθέρωση της αγοράς της ενέργειας, ερχόμενο με αυτόν τον τρόπο σε ευθεία σύγκρουση με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι «δεν θα σταματήσει πουθενά ο κ. Τσίπρας προκειμένου να κερδίσει τις εντυπώσεις και αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτό που θα περίμενε κανείς από την Αξιωματική Αντιπολίτευση, με κάποιο τρόποι να εκσυγχρονίσει το λόγο της, να γίνει πιο ρεαλιστική, να έρθει πιο πολύ προς το κέντρο του πολιτικού φάσματος. Να μπορούμε να συνομιλούμε έστω και για τα βασικά».

Ο κ. Τσίπρας συντάσσεται με τα πιο ακραία στοιχεία της Ελληνικής κοινωνίας στην προσπάθειά του να κερδίσει κάποιες επικοινωνιακές εντυπώσεις. Θα το βρει μπροστά του στη συνέχεια.

Τα σχόλια είναι κλειστά.