Ειδησεογραφικό site

Με Θάτσερ και Ζέρβα απαντά στον Βελουχιώτη του Τσίπρα ο Άδωνις (ΦΩΤΟ)

85

 

adonis-tsiprasΣε μια εποχή που η χώρα αντιμετωπίζει ίσως την πιο κρίσιμη περίοδο στην πρόσφατη ιστορία της, το πολιτικό της προσωπικό δεν λέει να ξεκολλήσει από στερεότυπα και ιστορικά ξεπερασμένες αντιλήψεις. Το νέο «εμφυλιοπολεμικό» κλίμα έχει πλέον πεδίο δράσης τα αναγνώσματα των πολιτικών μας, μέσω των οποίων προσπαθούν να δώσουν το επικοινωνιακό τους στίγμα.

Την αρχή έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος εμφανίστηκε στα έδρανα της Βουλής πριν λίγες ημέρες να κρατά ένα βιβλίο με αναφορά στον Άρη Βελουχιώτη και στην πορεία του μετά την Συμφωνία της Βάρκιζας. Την δική του «απάντηση» έδωσε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εμφανίστηκε στην Βουλή κρατώντας στα χέρια του τα απομνημονεύματα του «αντιπάλου» Ναπολέοντα Ζέρβα.

Μάλιστα ο υποψήφιος για την προεδρία της Ν.Δ., καθότι πιο… μελετηρός και πολυδιαβασμένος, δεν έμεινε μόνο στα ελληνικά, αλλά συνόδευε τα απομνημονεύματα του αρχηγού του ΕΔΕΣ με την αυτοβιογραφία της Μάργκαρετ Θάτσερ στα Αγγλικά.

Η επιστροφή στα του Εμφυλίου Πολέμου, θα μπορούσε να έχει κάποια χρησιμότητα, αν οι κάτοχοί τους τα μελετούσαν ενδελεχώς και χωρίς τις παρωπίδες που κυριάρχησαν τόσα χρόνια στην πολιτική ζωή της χώρας. Χρησιμοποιώντας τα όμως ως επικοινωνιακά τρικ και προς χάριν αστεϊσμού μάλλον χάνουν το νόημα. Ιδίως σε μία εποχή που η χώρα απαιτεί συνθέσεις και όχι συγκρουσιακές αντιλήψεις.

Όσο για την Θάτσερ, έστω και συμβολικά, είναι προφανές ότι ο ξένος παράγοντας είχε πάντα βαρύνουσα άποψη για τα ελληνικά πράγματα. Και αυτό είναι κάτι που δεν άλλαξε ούτε το 2015, είτε κρατάς στα χέρια σου το βιβλίο του Βελουχιώτη είτε εκείνο του Ζέρβα…

Τα σχόλια είναι κλειστά.