Ειδησεογραφικό site

Με δολοφονία αστυνομικού συνδέονται οι δράστες της ληστείας στο Δίστομο -«Μίλησαν» DNA, κάλυκες και αποτυπώματα

54

Με τη δολοφονία ενός αστυνομικού, άλλες ληστείες, όπως και διαμέρισμα στο οποίο έκανε πρόσφατα έφοδο η Αντιτρομοκρατική συνδέουν τους δράστες της ληστείας στο Δίστομο το DNA, οι κάλυκες αλλά και τα αποτυπώματα που βρέθηκαν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, προκύπτει ότι το βιολογικό υλικό άνδρα που βρέθηκε στο ταχύπλοο σκάφος με το οποίο διέφυγαν οι δράστες, ταυτίζεται με το DNA άνδρα που ανιχνεύθηκε σε καπέλο που εγκατέλειψαν δράστες ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας στο Χολαργό στις 17 Απριλίου 2008. Τότε τραυματίστηκε θανάσιμα, κατά τη συμπλοκή του με τους δράστες, ένας 39χρονος αστυνομικός. Από εκεί οι ληστές είχαν φύγει με 14.500 ευρώ.

Επιπλέον, το DNA ταυτίζεται με βιολογικό υλικό που είχε βρεθεί σε τμήμα χειρουργικού γαντιού, το οποίο εγκατέλειψαν οι δράστες ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας στο Πόρτο Χέλι, στις 23 Ιουλίου 2010, κατά την οποία οι ληστές απέσπασαν 236.430 ευρώ.

Επιπλέον, οι κάλυκες που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατά τη ληστεία στο υποκατάστημα τράπεζας στον Χολαργό Αττικής, έχουν πυροδοτηθεί – βληθεί από το ίδιο όπλο, με κάλυκες που βρέθηκαν μετά από ένοπλη ληστεία στις 5 Ιουλίου 2006, σε υποκατάστημα τράπεζας στην Πυλαία, με λεία 74.110 ευρώ και σε ένοπλη ληστεία στις 29 Μαΐου 2006 στο Μοσχάτο, με λεία 35.530 ευρώ.

Ακόμη, το DNA άνδρα, που βρέθηκε σε κηλίδα αίματος στο ταχύπλοο που χρησιμοποίησαν οι ληστές στο Δίστομο, ταυτίζεται με βιολογικό υλικό άνδρα που ανιχνεύθηκε σε αντικείμενα τα οποία βρέθηκαν το 2007 σε κλεμμένο ΙΧ που εγκαταλείφθηκε στη Βάρη Αττικής. Σε αυτό είχαν βρεθεί αποτυπώματα του αναζητούμενου Σπυρίδωνα Δραβίλα.

Στο ταχύπλοο βρέθηκε και βιολογικό υλικό άνδρα- πάνω σε αντικείμενο- το οποίο είχε ανιχνευθεί σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, όπου πρόσφατα διενεργήθηκε έρευνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και σε αντικείμενα που βρέθηκαν το 2007 σε κλεμμένο ΙΧ το οποίο κατείχε ο Σπυρίδωνας Χριστοδούλου. Παλαμικό αποτύπωμα του τελευταίου ταυτοποιήθηκε επίσης στο προαναφερόμενο διαμέρισμα.

Τέλος, στο ταχύπλοο βρέθηκε τμήμα δακτυλικού αποτυπώματος του αναζητούμενου Γεωργίου Πετρακάκου, αλλά και τμήμα παλαμικού αποτυπώματος του αναζητούμενου Σπυρίδωνα Δραβίλα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.