Ειδησεογραφικό site

Μεϊμαράκης: Σκεφθείτε ποιος δίνει μάχες στη Βουλή εναντίον του Τσίπρα και μετά ψηφίστε

68

Στο ξεκίνημα της ομιλίας του αναφέρθηκε στα τρομοκρατικά χτυπήματα που έγιναν στο Παρίσι, για τα οποία εξέφρασε τον αποτροπιασμό του και έστειλε -για μια ακόμη φορά- μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στο φίλο Γαλλικό λαό. Υπενθύμισε, ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η Παράταξη που έχει θρηνήσει θύματα από την τρομοκρατία και σημείωσε ότι είναι πρωτοπόρος στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και της υπεράσπισης της Δημοκρατίας.

Ο κ. Μεϊμαράκης, αφού τόνισε ότι οι εθνικές μας «κόκκινες» γραμμές είναι αδιαπραγμάτευτες, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα πριν από το ταξίδι του στην Τουρκία να ξεκαθαρίσει ότι οι δηλώσεις Φίλη για τη Γενοκτονία των Ποντίων δεν ισχύουν και ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί κοινές περιπολίες με την Τουρκία στο Αιγαίο. Επίσης, κατέστησε σαφές ότι θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι πως τα hot spots που αφορούν στον έλεγχο, την καταγραφή και την ταυτοποίηση των προσφύγων πρέπει να γίνουν στην Τουρκία και όχι στην Ελλάδα.

Ο κ. Μεϊμαράκης άσκησε δριμεία κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος όπως επισήμανε μεταλλάχθηκε πολιτικά από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα, αφού από το «όχι σε όλα», έχει περάσει στο «ναι σε όλα». Επανέλαβε, ότι η Νέα Δημοκρατία με Πρόεδρο τον ίδιο δεν πρόκειται να ψηφίσει κανένα νέο φόρο.

Τέλος, δήλωσε πως είναι υπερήφανος για την Ιστορία της Νέας Δημοκρατίας και το έργο που έχει προσφέρει στην Ελλάδα και κάλεσε τις Νεοδημοκράτισες και τους Νεοδημοκράτες να δώσουν μαζικό παρών στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Για τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι

«Πρέπει να ξαναδούμε όλα τα ζητήματα τις ευρωπαϊκής ασφάλειας. Πρέπει να δούμε πώς θα συνεννοηθούμε ακόμα καλύτερα, ώστε να μην υπάρχει ο φόβος πάνω από τον Ευρωπαίο πολίτη. Γιατί το τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα, ήταν χτύπημα στην καρδιά της Ευρώπης, στον πολιτισμό της, στην ενοποίησή της, στην προσπάθειά της για ένα καλύτερο αύριο για όλους τους Ευρωπαίους.

Και θέλω να στείλουμε μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης όχι μόνο στις οικογένειες των θυμάτων, τις οποίες συλλυπούμεθα, αλλά σε ολόκληρο το φίλο Γαλλικό Λαό.

Το αισθάνομαι, μάλιστα, ως ιδιαίτερη τιμή και ανάγκη να το κάνουμε αυτό όχι μόνο ως Ελλάδα και ένας πολιτικός οργανισμός που θέλει να στείλει τα συλλυπητήριά του, αλλά ως Νέα Δημοκρατία που έχει χτυπηθεί από την τρομοκρατία και έχει θρηνήσει θύματα από την τρομοκρατία. Ως ένας πολιτικός οργανισμός που στάθηκε πάντα πρωτοπόρος στους αγώνες κατά της τρομοκρατίας και υπέρ της ελευθερίας του ανθρώπου και της Δημοκρατίας».

Για το ταξίδι Τσίπρα στην Τουρκία, τα εθνικά μας θέματα και τα hot spots

«Να πάρει ο Πρωθυπουργός θέση. Να δώσει την άποψη της κυβέρνησής του και την ελληνική άποψη. Πριν πάει στο ταξίδι του στην Τουρκία. Οφείλει να έρθει στη Βουλή ή οφείλει με δημόσια τοποθέτηση να ξεκαθαρίσει ότι οι «κόκκινες» γραμμές μας, οι εθνικές μας γραμμές, που όλες οι πολιτικές δυνάμεις πιστεύουμε και στηρίζουμε και που έχει χυθεί αίμα των προγόνων μας για να γραφτεί η ελληνική Ιστορία και να είμαστε ελεύθεροι, σε αυτές τις «κόκκινες» γραμμές δεν μπορούμε και δεν πρέπει να κάνουμε πίσω. Δεν είναι αυτές οι «κόκκινες» γραμμές όπως τις έλεγε για το μνημόνιό του. Είναι οι εθνικές «κόκκινες» γραμμές, είναι και για εμάς «κόκκινες» γραμμές.

Γι’ αυτό και πιστεύω, πρώτον: Πρέπει να ξεκαθαρίσει ότι οι δηλώσεις Φίλη δεν ισχύουν και ήταν Γενοκτονία, όπως είχε ομόφωνα πει η Βουλή το ’94. Να μη στέλνει ενδοτικό μήνυμα πριν από την επίσκεψή του. Δεύτερον: Πιστεύω ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορεί να υπάρξουν κοινές περιπολίες φύλαξης των συνόρων με την Τουρκία.

Είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να γίνει δεκτό και δεν πρέπει να γίνει δεκτό. Και τρίτον: Η γνώμη της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι τα hot spots δεν μπορεί να γίνουν στην Ελλάδα πλέον. Πρέπει να γίνουν στην Τουρκία και εκεί να υπάρχει ο έλεγχος και η ταυτοποίηση και η καταγραφή».

Για τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής στη ΝΔ

«Σκεφθείτε ποιος δίνει μάχες στη Βουλή εναντίον του Τσίπρα και κρατάει όρθια και ενωμένη τη Νέα Δημοκρατία.

Σκεφθείτε ποιος ήταν καλός Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, που έκανε τη ΔΑΠ από μονοψήφιο αριθμό σε διψήφιο, πρώτη δύναμη. Σκεφθείτε ποιος ήταν καλός Γραμματέας, που έδωσε φωνή στις οργανώσεις και στήσαμε καλά τη Νέα Δημοκρατία. Σκεφθείτε ποιος μπορεί να μας πάει μπροστά και το 28% να το κάνει 40% και να το σέβονται αυτό το κόμμα όλοι οι Έλληνες, είτε το ψήφισαν είτε όχι. Αφού σκεφθείτε αυτά, ψηφίστε όποιον θέλετε. Νέα Δημοκρατία να είμαστε και θα πάμε μπροστά. Ζήτω η Νέα Δημοκρατία».

Τα σχόλια είναι κλειστά.