Ειδησεογραφικό site

Μεϊμαράκης: Περιμένω νέες πολιτικές προτάσεις από τη συνάντηση των αρχηγών

59

Αυτό που περιμένω από τη σημερινή συνάντηση είναι οι αρχηγοί να βγουν με νέες πολιτικές προτάσεις τις οποίες θα μελετήσουν φορείς και κόμματα προκειμένου να καταλήξουν στο «πώς» θα προχωρήσει η χώρα, τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Αυτή είναι η ώρα που πρέπει να προσδιοριστούν «πολιτικές», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο θέμα της φορολόγησης των επιχειρήσεων κατά την Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος που πραγματοποιείται στην Λάρισα, ο κ. Μεϊμαράκης που παρέστη με την ιδιότητα του πρώην προέδρου της Βουλής, τόνισε ότι είναι αδιανόητο οι όμορες χώρες να έχουν φορολογικούς συντελεστές 12% και 15% και στη χώρα μας «να μας επιβάλλουν φορολογικούς συντελεστές υψηλότατους. Και γι’ αυτό πολλές ελληνικές επιχειρήσεις μεταφέρουν την έδρα του σε όμορες χώρες» είπε. Επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι: «φορολογική αύξηση συντελεστών ή νέους φόρους δεν μπορώ να και δεν πρόκειται ποτέ μου να ψηφίσω διότι στην παρούσα φάση θα οδηγούσε σε μεγαλύτερη ύφεση και σε μεγαλύτερα ελλείμματα».

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ έκανε αναφορά και στη συζήτηση περί αλλαγής του εκλογικού νομού παρατηρώντας ότι η συζήτηση για ένα τέτοιο θέμα μπορεί να κατατείνει «στην πολυδιάσπαση των πολιτικών δυνάμεων και αυτό θα σημάνει ακόμη δυσκολότερη συνεννόηση».

«Στην παρούσα φάση απαιτείται να βρούμε ένα κοινό σημείο συνεννόησης. Και προσέξτε, διότι πολλοί αυτό το παραφράζουν και εννοούν την «συνεννόηση» ως «συνεργασία» η ως «πρόσωπα». Και λένε πολλοί «να φύγει ο Τσίπρας». Το πρόσωπο είναι το πρόβλημα ή η πολιτική που ακολουθούμε; Εάν συμφωνήσουμε στις πολιτικές εγώ είμαι από αυτούς που θα υποστηρίξουν μεταρρυθμιστικές αλλαγές που πιστεύω».

Κάλεσε δε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του ευρωπαϊκού δημοκρατικού τόξου να προσφέρουν με τις προτάσεις τους ώστε η χώρα να βρει τον βηματισμό της. Και γι’ αυτό ακριβώς, συμπλήρωσε, διεκδικώ η ΝΔ να είναι ενωμένη, δυνατή και να μπορεί να δώσει τις πρέπουσες προτάσεις και λύσεις.

Τα σχόλια είναι κλειστά.