Ειδησεογραφικό site

Μαρινάκης: «Μας αρέσουν τα δύσκολα, μπορούμε να περάσουμε» (Βίντεο)

54

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, μετά και την κλήρωση για τους ομίλους του Champions League. Όπως είπε, εάν οι «ερυθρόλευκοι» δείξουν το πάθος που πρέπει, τότε θα περάσουν στην επόμενη φάση.

Επιπλέον, τόνισε πως μπορεί η κλήρωση να είναι δύσκολη, όμως στον Ολυμπιακό αρέσουν τα δύσκολα!

Εν συνεχεία ανέφερε ότι είναι αισιόδοξος εξαιτίας της εικόνας της ομάδας και στο ICC, όπου και τέθηκε αντιμέτωπη με δυνατές ομάδες. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Πειραιώτες δεν φοβούνται να αντιμετωπίσουν, άλλες δυνατές και μεγάλες ομάδες, αφού παίζουν με ενθουασιασμό και κάνουν καλές επιθέσεις, με τις οποίες μπορούν να σκοράρουν!

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Σίγουρα είναι μία δύσκολη κλήρωση, με πάρα πολύ καλές ομάδες. Βέβαια, ο Ολυμπιακός είναι μία νέα ομάδα, με μεγάλο ταλέντο και πάθος. Το είδαμε και στην προετοιμασία, που παίξαμε με πολύ δυνατές ομάδες. Πιστεύουμε ότι αν η ομάδα παίξει και βγάλει το ταλέντο της και δείξει το πάθος που χρειάζεται σε αυτή την διοργάνωση και κάνει τα λιγότερα δυνατά λάθη, θα περάσουμε. Είμαστε αισιόδοξοι. Μας αρέσουν τα δύσκολα. Με τον κόσμο μας, τον προπονητή μας και την σωστή μας προετοιμασία, πιστεύουμε ότι μπορούμε να προκριθούμε. Θα το πολεμήσουμε», επεσήμανε αρχικά ο κ. Μαρινάκης.
Γι’ αυτό και η σημαντική ενίσχυση, με δύο παίκτες σε κάθε θέση; Για να συνδυαστούν τα δύο ματς την εβδομάδα και με δύσκολους αντιπάλους;

«Σίγουρα έχει γίνει ένας σχεδιασμός. Με τον κύριο Μίτσελ είμαστε σε συνεχή επαφή, όπως και με ολόκληρο το επιτελείο. Και σας λέω και πάλι. Πιστεύουμε σε αυτή την ομάδα. Έχουμε νέα παιδιά, που ο κύριος Μίτσελ έχει αποδείξει ότι μπορεί να τους βγάλει τον καλύτερό τους εαυτό και είμαστε αισιόδοξοι».

Η φιλοδοξία των παικτών μπορεί να κάνει την διαφορά στον Ολυμπιακό για το Champions League;

«Όχι μόνο η φιλοδοξία! Δεν φτάνει μόνο η φιλοδοξία. Χρειάζεται και ταλέντο, πάθος, δύναμη. Τα έχουμε όλα αυτά. Εγώ είμαι αισιόδοξος. Μας αρέσουν, όπως σας είπα, τα δύσκολα και πάμε για το καλύτερο»!

Γίνατε περισσότερο αισιόδοξος βλέποντας τον Ολυμπιακό στο τουρνουά ICC;

«Σίγουρα γιατί βλέπουμε το πως η ομάδα αντιμετωπίζει άλλες μεγάλες ομάδες, με τον ίδιο ενθουσιασμό, με δύναμη, με πάθος! Δεν φοβάται. Κάνουμε επιθέσεις, με τις οποίες μπορούμε να σκοράρουμε. Βλέπουμε ότι όσο δυνατοί και να είναι οι αντίπαλοί μας, μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το είδαμε και πέρυσι στο Champions League. Είδαμε και με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ καλά. Είδατε τι έγινε και πως αποκλειστήκαμε. Στις λεπτομέρειες το χάσαμε. Σας λέω για άλλη μία φορά, είμαστε αισιόδοξοι».

Οδηγός η περσινή σεζόν συνεπώς. Για τους «16» και ενδεχομένως…

«Ας περάσουμε στους “16” και σιγά-σιγά. Step by step. Σκαλοπάτι-σκαλοπάτι».

Πέρυσι είχατε πει για δύο μεταγραφές από την ίδια θέση. Τώρα με το υπόλοιπο διάστημα που απομένει και με δεδομένη την κλήρωση, τι λέτε στον κόσμο του Ολυμπιακού;

«Όλοι λένε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται. Θα δούμε…».

Ο Πρόεδρος της ομάδας μίλησε και στη ΝΕΡΙΤ, όπου τόνισε:

«Είμαστε σε ένα υψηλό επίπεδο. Έχουμε έναν προπονητή, ο οποίος προσπαθεί κάθε μέρα να βγάλει το καλύτερο από τους παίκτες μας. Το έχει καταφέρει. Έχουμε ενισχυθεί φέτος. Πιστεύω ότι αν οι παίκτες δείξουν σοβαρότητα, πάθος και δύναμη, είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να προχωρήσουμε. Είναι μία πολύ μεγάλη πρόκληση. Είναι κάτι πολύ δύσκολο».

Για την δυσκολία των αντιπάλων:

«Πρώτα απ’ όλα είμαστε ρεαλιστές. Είναι μία πολύ δύσκολη κλήρωση. Έχουμε μία πολύ καλή ομάδα, η οποία θέλουμε να προχωρήσει. Όλοι μαζί θέλουμε να προχωρήσουμε. Έγινε μία πολύ καλή δουλειά το καλοκαίρι, στην προετοιμασία μας και στον σχεδιασμό μας και είμαστε αισιόδοξοι».

Για τις πωλήσεις παικτών από τον Ολυμπιακό:

«Το σημαντικό είναι να ξέρουν οι άλλες ομάδες ότι δεν κρίνεται το μέλλον του Ολυμπιακού ή μίας ομάδας από μία πώληση. Εμείς θα είμαστε το ίδιο ισχυροί, είτε πουλήσουμε είτε δεν πουλήσουμε. Αυτό που είναι σημαντικό, είναι πως κάθε Έλληνας παίκτης που έρχεται στον Ολυμπιακό, νέος παίκτης, με όνειρα, με ταλέντο, το οποίο το δείχνει στο γήπεδο, μπορεί να ελπίζει ότι θα έχει ένα πολύ καλό αύριο, παίζοντας στον Ολυμπιακό. Αυτό σημαίνει ότι η αξία του στον Ολυμπιακό μεγαλώνει και από την στιγμή που θα βγάλει τον καλύτερό του εαυτό και ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να παίρνει το πρωτάθλημα και να πηγαίνει καλά στην Ευρώπη, τότε και αυτός θα μπορέσει να έχει ένα καλύτερο αύριο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για κάθε παίκτη που έρχεται στον Ολυμπιακό, είτε ξένος είναι είτε Έλληνας.

Εμείς μιλάμε για τους Έλληνες παίκτες, αλλά όπως έχετε δει έχουμε πουλήσει και ξένους παίκτες σε πολύ καλές τιμές. Είναι σίγουρο ότι μπορούμε πλέον με αξιώσεις να απευθυνθούμε σε πάρα πολύ καλούς, νέους, ταλαντούχους παίκτες, οι οποίοι δεν θα έχουν καμία αντίρρηση να έρθουν στον Ολυμπιακό. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό, όχι μόνο για τον Ολυμπιακό, αλλά και για το Ελληνικό Ποδόσφαιρο».

Για τις επαφές με μεγάλες ομάδες του ποδοσφαίρου:

«Ο Ολυμπιακός έχει χτίσει πολύ καλές σχέσεις με μεγάλες ομάδες και με μεγάλους παράγοντες του Ευρωπαϊκού Ποδοσφαίρου. Είναι κάτι που συνεχίζουμε και κάνουμε. Μας ευχαριστεί. Και είμαστε αισιόδοξοι, ότι τα καλύτερα έρχονται».

Για ενδεχόμενο νέων μεταγραφών:

«Προσπαθούμε να ενισχυθούμε ακόμα περισσότερο. Μένουν δύο μέρες, κάτι θα γίνει».

Οι αντίπαλου του Ολυμπιακού, στο Champions League:

-Ατλέτικο Μαδρίτης
-Γιουβέντους
-Μάλμε

Τα σχόλια είναι κλειστά.