Ειδησεογραφικό site

Μανιάτης σε Παπούλια: Σημαντικότατο επενδυτικό ενδιαφέρον για τους υδρογονάνθρακες

38

«Σημαντικότατο επενδυτικό ενδιαφέρον» διαπίστωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης στην πρόσφατη παρουσίαση στο Λονδίνο των υπό παραχώρηση οικοπέδων για έρευνες υδρογονανθράκων.

Ο κ. Μανιάτης, που έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, μίλησε επίσης για σημαντική αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της Ελλάδας, ενώ τόνισε πως «μπορούμε να λέμε με βεβαιότητα ότι ο ορυκτός πλούτος της χώρας, τα εθνικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων θα φέρουν καλύτερες μέρες για το λαό μας».

Από την πλευρά του ο κ. Παπούλιας συνεχάρη τον υπουργό Περιβάλλοντος «για την επίπονη προσπάθεια και τα καλά αποτελέσματα».

Την Τρίτη ο κ. Μανιάτης παρουσίασε στο Λονδίνο το πρόγραμμα παραχωρήσεων για έρευνα υδρογονανθράκων στον θαλάσσιο χώρο της Δυτικής Ελλάδας και νότια της Κρήτης.

Μέσω του διαγωνισμού, που αναμένεται να προκηρυχθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, θα παραχωρηθούν για έρευνες 20 θαλάσσιες περιοχές («οικόπεδα») στους επενδυτές που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, οι οποίες καθορίστηκαν με βάση 50 παραμέτρους, όπως το βάθος της θάλασσας, η γεωλογία και οι περιβαλλοντικές συνθήκες που προκύπτουν από την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που είναι σε εξέλιξη. Επίσης, τα δεδομένα που προέκυψαν από τις σεισμικές έρευνες, οι οποίες έγιναν στην περιοχή και την ερμηνεία που ακολούθησε.

Ο διάλογος των δύο ανδρών είχε ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θέλω να σας συγχαρώ εγκάρδια για την επίπονη προσπάθεια και τα καλά αποτελέσματα που είχατε. Μια προσπάθεια την οποία ακολούθησα και παρακολούθησα από την αρχή. Και πάλι θερμά συγχαρητήρια, κύριε Υπουργέ.

Ι. ΜΑΝΙΑΤΗΣ: Θέλω να σας ευχαριστήσω, κύριε Πρόεδρε. Να σας ευχαριστήσω και για την προσωπική σας συμβολή, γιατί πραγματικά θεωρώ ότι χωρίς την παρουσία σας όλο αυτό που έχουμε αρχίσει να δημιουργούμε δεν θα μπορούσε να έχει γίνει με τόση αποτελεσματικότητα και σε τόσο σύντομο χρόνο.

Έχουμε καλά νέα. Θεωρώ ότι πια μπορούμε να λέμε με βεβαιότητα ότι ο ορυκτός πλούτος της χώρας, τα εθνικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων θα φέρουν καλύτερες μέρες για το λαό μας. Μάλιστα να σας πω ότι η πρόσφατη παρουσίαση που κάναμε του μεγάλου γύρου παραχωρήσεων, έδειξε ότι υπάρχει σημαντικότατο επενδυτικό ενδιαφέρον και μια σημαντική επίσης αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της χώρας. Είμαστε λοιπόν σ’έναν πολύ καλό δρόμο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Και πάλι θερμά συγχαρητήρια.

Ι. ΜΑΝΙΑΤΗΣ: Ευχαριστώ πολύ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.