Ειδησεογραφικό site

«Μαλλιά κουβάρια» στη Βουλή – Μανιάτης σε Σκουρλέτη: «Οι μαγκιές και οι τσαμπουκάδες δεν περνούν»

44

«Μαλλιά κουβάρια» έγιναν στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης με τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Μανιάτη αναφορικά με δημοσιεύματα που θέλουν το ΣτΕ να βγάζει απόφαση-κόλαφο για την προεκλογική ενέργεια της κυβέρνησης να κλείσει το εργοστάσιο των Σκουριών.

Ο κ. Σκουρλέτης, κατά την προσφιλή του τακτική, επιτέθηκε για μια ακόμα φορά στα «συστημικά μέσα» και επικαλέστηκε την ανακοίνωση του προέδρου του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει – για την ώρα – επίσημη και καθαρογραμμένη απόφαση. «Είστε αδιόρθωτοι», αντέτεινε ο κ. Μανιάτης για να συνεχίσει « Διαψεύδετε το σύνολο των εφημερίδων και θέλετε να πιστέψουμε εσάς όταν το σύνολο του ΣτΕ ήταν εναντίον της ενέργειάς σας να κλείσετε τις Σκουριές. Δεν αισθάνεστε την ανάγκη να ζητήσετε συγνώμη που έχετε 2.000 ανθρώπους να περιμένουν μέσα στις στοές των ορυχείων;».

Από την πλευρά του ο υπουργός κατηγόρησε τον βουλευτή ότι επιχειρεί να υπαγορεύσει στο ΣτΕ το περιεχόμενο της απόφασης πρόσθεσε πως «υποστηρίζετε επενδύσεις που δεν σέβονται το περιβάλλον» και ότι «δεν υπάρχει δημοσιογραφική δεοντολογία στα συστημικά ΜΜΕ».
«Διολισθαίνετε σε  αηθέστατες και εξωκοινοβουλευτικές προσεγγίσεις» ανταπάντησε ο κ. Μανιάτης. «Υπάρχει έστω και μια απόφαση του ΣτΕ που δικαίωσε τις αποφάσεις σας; Λέτε ότι είναι όργανα του κατεστημένου όλοι οι δημοσιογράφοι του δικαστικού ρεπορτάζ που γράφουν για το συγκεκριμένο θέμα; Οι μαγκιές και οι τσαμπουκάδες δεν περνούν. Τεκμηριώστε την άποψή σας αλλιώς υβρίζετε το κοινοβούλιο και το ΣτΕ» επισήμανε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.