Ειδησεογραφικό site

Μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά στην Κίσαμο Χανίων – Κάηκαν αγροικίες

40

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή «Αμυγδαλοκεφάλι» στην Κίσαμο Χανίων και πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή με ένταση που φθάνει τα 8 μποφόρ.

Η φωτιά εκδηλώθηκε κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες και από την μέχρι τώρα εξέλιξη καίει χορτολιβαδική και καλλιεργήσιμη κυρίως από ελιές έκταση ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες ώστε οι φλόγες να μην φθάσουν μέχρι τους οικισμούς που υπάρχουν στην περιοχή.

Για προληπτικούς λόγους κρίθηκε πώς θα πρέπει να εκκενωθεί ο οικισμός «Λιβάδια» ενώ από τις φλόγες κάηκαν, σύμφωνα με τον προϊστάμενο πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητας Χανίων Τάσο Κουρουπάκη, δύο παλιές αγροικίες.

Υπάρχουν, επίσης, αναφορές και για σοβαρές ζημιές που υπέστη σπίτι στην ίδια περιοχή σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στο σημείο βρίσκεταιμεγάλη πυροσβεστική δύναμη με οχήματα από Χανιά, Κίσαμο και Βρύσσες, Κάνδανο και Ρέθυμνο, εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής ενώ κρίθηκε απαραίτητη και η συνδρομή πυροσβεστικού ελικοπτέρου που πραγματοποιεί ρίψεις νερού, ενώ στη συνέχεια χρειάστηκε και η συνδρομή δεύτερου πυροσβεστικού ελικοπτέρου.

Κύριο μέλημα των πυροσβεστών είναι να περιορίσουν το κυρίως μέτωπο της πυρκαγιάς που κινείται από τα ορεινά προς την θάλασσα σε μια μεγάλη έκταση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.