Ειδησεογραφικό site

Μήνυμα Σουλτς κατά της ακροδεξιάς: Ας γίνουμε όλοι Ολλανδοί

41

Τα αποτελέσματα των έξιτ πολ που δείχνουν, σαφή πτώση του ακροδεξιού κόμματος του Χέερτ Βίλντερς στις Ευρωεκλογές που διεξήχθησαν στην Ολλανδία, χαιρέτισε την Παρασκευή ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρτιν Σουλτς.

«Ας γίνουμε όλοι Ολλανδοί τώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σουλτς ενώπιον περίπου χιλίων ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί στα προάστια της Λιόν. στην ανατολική Γαλλια, για την τελευταία προεκλογική συγκέντρωση των σοσιαλιστών πριν από τις Ευρωεκλογές της Κυριακής.

«Ας κινητοποιηθούμε όλοι την Κυριακή και ας πάρουμε ως παράδειγμα την Ολλανδία με αυτόν τον κύριο Βίλντερς, ο οποίος ξεκίνησε στις δημοσκοπήσεις με 21% και κατέληξε σε 12% (…) Αν κινητοποιηθούμε, θα πολεμήσουμε την Κυριακή το Εθνικό Μέτωπο» στην Γαλλία, επέμεινε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πολλοί ομιλητές εξέφρασαν την Παρασκευή την ικανοποίησή τους για την πτώση αυτή του ξενοφοβικού Κόμματος Ελευθερίας (PVV) του Βίλντερς, εκφράζοντας την ευχή η ίδια τάση να επικρατήσει την Κυριακή και με το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο (FN) της Γαλλίας.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση, το κόμμα του Βίλντερς λαμβάνει μόνον 12,2% των ψήφων, έναντι 17% που είχε λάβει πριν από πέντε χρόνια.

Τα σχόλια είναι κλειστά.