Ειδησεογραφικό site

Μήνυμα σε Ελλάδα-τρόικα να τελειώσει η αξιολόγηση μέσα στο Δεκέμβριο έστειλε το Euroworking Group

28

«Ναι μεν αλλά…» το συμπέρασμα από το Euroworking Group της Πέμπτης, αφού αναγνωρίστηκε ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο, υπάρχουν όμως τομείς όπου χρειάζεται «μεγαλύτερη σύγκλιση», όπως ανέφεραν στελέχη του ΥΠΟΙΚ. Δεν ορίστηκε και πάλι ημερομηνία επιστροφής της τρόικα.

Nα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας μέσα στον Δεκέμβριο ζήτησαν τόσο από την ελληνική κυβέρνηση, όσο και από την τρόικα, τα μέλη του EuroWorking Group κατά τη συνάντηση που είχαν το βράδυ της Πέμπτης.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Τάσος Αναστασάτος και ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Σταύρος Παπασταύρου παρουσίασαν στις Βρυξέλλες στους οικονομικούς εμπειρογνώμονες της ζώνης του ευρώ την πρόοδο των διαπραγματεύσεων των Παρισίων.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών στο EuroWorking Group έγινε αναλυτική συζήτηση για την πορεία του ελληνικού προγράμματος και την ομαλή μετάβαση στην επόμενη μέρα.

«Αναγνωρίστηκε ότι υπάρχει αισθητή πρόοδος σε μία σειρά από τομείς, αλλά και ότι σε άλλους τομείς υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερη σύγκλιση», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο δείπνο του EuroWorkingGroup έγινε εκτεταμένη αναφορά στις συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα και στα θέματα που χωρίζουν τις δύο πλευρές, με τους αξιωματούχους της ευρωζώνης να δείχνουν ικανοποιημένοι με την απόσταση που έχει διανύσει η Ελλάδα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το Eurogroup μάλλον θα προτιμούσε να γίνει μια ακόμη προσπάθεια για ολοκλήρωση της αξιολόγησης επί ελληνικούς εδάφους, πριν εξετασθούν σενάρια για παράταση του τρέχοντος προγράμματος της χώρας.

Έτσι, τα μέλη του EuroWorking Group ζήτησαν από την τρόικα και την ελληνική κυβέρνηση να εργαστούν εντατικά έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση μέσα στον Δεκέμβριο.

Σημειώνεται πως νωρίτερα κοινοτικές πηγές κοντά στο Euroworking Group μιλούσαν για ενδεχόμενη παράταση του υφιστάμενου ελληνικού προγράμματος από τρεις έως έξι μήνες. Ωστόσο, τα επιχειρήματα των κ.κ. Αναστασάτου και Παπασταύρου φαίνεται πως μετέστρεψαν το αρχικό κλίμα.

Πηγή: 7imeres.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.