Ειδησεογραφικό site

Λοβέρδος: Ο επόμενος Πρόεδρος Δημοκρατίας θα μπορούσε να είναι και από την Κεντροδεξιά

54

Πρόεδρο της Δημοκρατίας και από τον χώρο της Κεντροδεξιάς «βλέπει» ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος εκτίμησε ότι θα μπορούσε να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή με ενισχυμένη πλειοψηφία έως και 190 βουλευτών.

Μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του MEGA ο κ. Λοβέρδος υπενθύμισε ότι και ο ίδιος ως συνταγματολόγος τασσόταν πάντα υπέρ των συναινετικών λύσεων για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα όπως είχε κάνει και το 2010 με την πρότασή του προς τον τότε προεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου.

Ο υπουργός Παιδείας κάλεσε, επίσης, τον ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί κατά πόσον θεωρεί τον Κάρολο Παπούλια ως «κακό Πρόεδρο», με αφορμή τη συζήτηση για πρόωρη κίνηση των διαδικασιών εκλογής νέου Προέδρου υποστηρίζοντας ότι οι κουβέντες αυτές αποτελούν «ασέβεια στο πρόσωπο του κ. Παπούλια».

Μιλώντας για τα θέματα της αρμοδιότητάς του επανέλαβε ότι τα κενά στα σχολεία θα παραμείνουν τελικά γύρω στα 1.000 καθώς «μας ενδιαφέρει να έχουμε τις βασικές ειδικότητες».

Ανέφερε τέλος ότι στην Ελλάδα δίνονται τα λιγότερα χρήματα στην Ευρώπη για την εκπαίδευση – «είμαστε σίγουρα κάτω από το 2%» σημείωσε χαρακτηριστικά – συμπληρώνοντας πως «όπου υπάρχει οικονομικη κρίση τα πρώτα που χτυπιούνται είναι οι δομές του κοινωνικού κράτους».

Τα σχόλια είναι κλειστά.