Ειδησεογραφικό site

Λοβέρδος: Οι 100 κλακαδόροι που τραμπούκιζαν δεν ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ

48

Αιχμές για τον Γιώργο Παπανδρέου άφησε μέσω του ΣΚΑΪ ο Ανδρέας Λοβέρδος, με αφορμή τις αποδοκιμασίες κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου την περασμένη εβδομάδα στο Ζάππειο. Μάλιστα, τόνισε ότι αρκετοί από αυτούς που τραμπούκιζαν δεν ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ.

«Είμαστε σε μια διαδρομή δύσκολη, πολύ καλύτερα από πλευράς σχέσεων (σ.σ στο ΠΑΣΟΚ) από ό,τι το 2012… Ο λαός κατάλαβε ότι αυτά που του λέγανε δεν πολυήταν έτσι, ή δεν ήταν καθόλου έτσι» δήλωσε με νόημα ο υπουργός Παιδείας.

Για τις αποδοκιμασίες της περασμένης Δευτέρας κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σημείωσε «πιστεύω ότι όλα έγιναν από 100 κλακαδόρους δεν αφορούσαν το ΠΑΣΟΚ, τις δυνάμεις του τις συμμαχίες, νέοι άνθρωποι θα έρθουν (σ.σ στο κόμμα) εντός των επόμενων εβδομάδων, και δεν μπορούν να ανακόψουν αυτή την πορεία… Ξέρω το ΠΑΣΟΚ, πρόκειται για πολύ μικρό κομμάτι, δεν ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ αρκετοί από αυτούς που τραμπούκιζαν προχθές».

Για τη στάση του τέως προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε δε ότι «θα προκύψει και από τη βούληση του κ. Παπανδρέου, η συνεργασία».

«Αν δοθεί καλύτερη ζωή στον έλληνα φορολογούμενο το 2015 και μια δεύτερη ευκαιρία, τότε είναι δυνατόν να έχουμε καλύτερες πολιτικές εξελίξεις, αναφορικά και με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας», τόνισε εξάλλου.

Ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ότι θα προτιμούσε ένα πρόσωπο της Κεντροαριστεράς για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Επιπλέον εκτίμησε οτι η διαπραγμάτευση με την τρόικα δεν εχει αποτύχει.

«Θα ξηλωθεί όλη η πολιτική ηγεσία»

Ο υπουργός Παιδείας προανήγγειλε δε καρατόμηση της πολιτικής ηγεσίας Οργανισμού, τον οποίο δεν κατονόμασε, αν δεν παραδώσει στοιχεία για τους κανόνες ασφαλείας στα κτίρια των ιδιωτικών κολεγίων

«Σε λίγες ημέρες αν ο Οργανισμός δεν έχει φέρει αποτέλεσμα θα παραιτηθεί μέσα στη εβδομάδα, πρόκειται για κτίρια που δεν κάνουν για μεταλυκειακή εκπαίδευση θα τα πληρώσουν τα παιδάκια αν γίνει κανένα κακό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε τη δυνατότητα να ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί (με ελλιπείς προδιαγραφές ασφαλείας) και να μην τους αφήσουμε να λειτουργήσουν. Κανένας από αυτούς δεν θα λειτουργήσει… Τα παιδιά να μην εγγράφονται γιατί θα χάσουν τις προκαταβολές τους. Την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι θα ανακοινωθούν τα νόμιμα ιδιωτικά κολέγια. αν δεν προσαρμοστεί ο Οργανισμός στον οποίο αναφέρομαι και στον οποίο εποπτεύω θα ξηλωθεί όλη η πολιτική του ηγεσία» προειδοποίησε.

Αναρτώνται 3 χιλιάδες ονόματα αναπληρωτών
Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ακόμη ότι ο αριθμός των κενών στα σχολεία διαμορφώνεται στις 16.500 από 22.000. Δήλωσε ότι εντός της ημέρας θα αναρτηθούν 3 χιλιάδες ονόματα αναπληρωτών, την Τετάρτη 2 χιλιάδες ονόματα (αφορούν ειδική αγωγή) και στην συνέχεια κάθε μέρα θα τοποθετούνται αναπληρωτές έτσι ώστε τις επόμενες ημέρες και μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία να μην υπάρχει κενό.

Τα σχόλια είναι κλειστά.