Ειδησεογραφικό site

Κουβέλης: Μονόδρομος οι πρόωρες εκλογές εντός του 2014

54

Την εκτίμηση πως η αρνητική δυναμική που μεταφέρουν τα μέτρα που έρχονται, θα οδηγήσουν τη χώρα σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες εντός του 2014, εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης. «Οι κάλπες θα αποδειχθούν μονόδρομος», τόνισε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Απέρριψε το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με το ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως απαιτούνται προγραμματικές συμπτώσεις.

«Με ρωτάτε αν αυτές θα μπορούσαν να υπάρξουν με τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ. Σας απαντώ ευθέως όχι», τόνισε ο κ. Κουβέλης, καλώντας το ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει να «μετεωρίζεται ανάμεσα σε ρεαλιστικές και ανεδαφικές θέσεις» ή να λειτουργεί στο θέμα του νομίσματος, «όπως ακριβώς το εκκρεμές».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να επανέλθει η «γκρίνια» στη ΔΗΜΑΡ την επομένη των εκλογών, ο κ. Κουβέλης είπε πως τα σύγχρονα κόμματα «δεν είναι ησυχαστήρια» και πως δεν πρόκειται για γκρίνια, αλλά για «φυσιολογική εσωκομματική ζωή».

Σχολίασε επίσης, τα δημοσιεύματα των Financial Times, εκφράζοντας την εκτίμηση πως υπήρξε μια «ολόκληρη μεθόδευση» αναφορικά με την πορεία και την εξέλιξη της χώρας. «Αυτά δεν συνιστούν διαφανή πολιτική», τόνισε ο κ. Κουβέλης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.