Ειδησεογραφικό site

Κορυφώνονται οι διαδηλώσεις με φόντο τη ΔΕΘ

95

Σε αστυνομικό κλοιό βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, με πάνω από 4.000 αστυνομικούς να βρίσκονται σε επιφυλακή για την τήρηση των μέτρων τάξης, εν όψει και της κορύφωσης των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας το απόγευμα με φόντο τα εγκαίνια της 79ης ΔΕΘ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 6 το απόγευμα έχουν προγραμματιστεί τέσσερα συλλαλητήρια.

Ειδικότερα, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ καλούν σε συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου. Στο συλλαλητήριο θα πάρει μέρος και το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής βουλευτές του κόμματος.

Το ΠΑΜΕ καλεί στην πλατεία Αριστοτέλους και το «παρών» στη συγκέντρωση θα δώσει ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σωματεία και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς καλούν την ίδια ώρα σε συγκέντρωση στην Καμάρα και οι επιτροπές αγώνα κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Απαγόρευση συλλαλητηρίων σε τμήμα του κέντρου της Θεσσαλονίκης

Στο μεταξύ, την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και πορειών στο δυτικό τμήμα του κέντρου της πόλης ανακοίνωσε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης «για λόγους δημόσιας ασφαλείας».

Όπως ανακοινώθηκε, η απαγόρευση θα ισχύει έως και τις 6 το πρωί της Δευτέρας (8/9) και αφορά την περιοχή, που οριοθετείται από τις οδούς: διασταύρωση Βενιζέλου με Λ. Νίκης – Βενιζέλου – Αγίου Δημητρίου – Λαγκαδά – Αγ. Πάντων – Μοναστηρίου – Ιωάννου Κωλέττη – 26ης Οκτωβρίου – Ναυάρχου Κουντουριώτη – Λ. Νίκης μέχρι τη διασταύρωσή της με την οδό Βενιζέλου, καθώς και στο πλακόστρωτο της παραλίας που περικλείεται από τις οδούς Ι. Δραγούμη και Ε. Βενιζέλου.

Από την παραπάνω οριοθετούμενη περιοχή εξαιρείται ο χώρος της οδού Καζαντζάκη 4, μέχρι του σημείου που η εν λόγω οδός τέμνεται με την 26ης Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι η Χρυσή Αυγή είχε προγραμματίσει τη διοργάνωση συγκέντρωσης, στην πλατεία Ελευθερίας, αλλά μετά την απαγόρευση η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα, κάτω από τα γραφεία της οργάνωσης, στην οδό Καζαντζάκη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.