Ειδησεογραφικό site

Κεφαλονιά: Ζητούν από το ορφανοτροφείο ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος 38.946 ευρώ!

52

Σε δύσκολη θέση βρίσκονται οι υπεύθυνοι του ορφανοτροφείου Κεφαλονιάς μετά την επιβολή στο ίδρυμα ΕΝΦΙΑ και φόρου εισοδήματος, ύψους 38.946,09 ευρώ! Το ορφανοτροφείο Κεφαλονιάς «Ο Σωτήρ», είναι ένα ιστορικό για το νησί του Ιονίου ίδρυμα, που δεν λαμβάνει καμιά επιχορήγηση από το κράτος, αλλά, στηρίζεται οικονομικά σε δωρεές ντόπιων και κατοίκων του νησιού που έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό, καθώς και στα εισοδήματα από κληροδοτήματα.

Το ορφανοτροφείο ιδρύθηκε το 1919 και σήμερα φιλοξενεί είκοσι παιδιά, από πέντε μέχρι 25 ετών, για τα οποία, πέρα από την προστασία, το φαγητό και την ένδυσή τους, το ίδρυμα φροντίζει και για την εκπαίδευσή τους, με αποτέλεσμα τα περισσότερα από αυτά να φοιτούν σε ανώτατες σχολές και, πάντως, όλα να ολοκληρώνουν τις σπουδές τους στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ο μεγαλύτερος σε ηλικία φιλοξενούμενος του ορφανοτροφείου είναι ένας νεαρός άνδρας, ηλικίας 25 ετών, που έχει σπουδάσει φιλόλογος και έχει ολοκληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.

Η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος, παιδίατρος, κυρία Βέρα Ανευλαβή Ζερβού, δήλωσε στο protothema.gr: «Το ποσόν αυτό που καλούμαστε να πληρώσουμε για ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος δημιουργεί ένα ακόμα πρόβλημα στην οικονομική κατάσταση του ιδρύματος».

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων στην Κεφαλονιά καλούνται για πρώτη φορά, φέτος, να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ, καθώς, το περασμένο έτος είχαν απαλλαγεί, εξαιτίας των σεισμών του 2014.

Τα σχόλια είναι κλειστά.