Ειδησεογραφικό site

Καματερός κατά Τσίπρα: Πιστεύει κανείς ότι θα φτάσουμε στο ξέφωτο;

58

Κλίμα ψυχολογικής κατάρρευσης επικρατεί στις τάξεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ λόγω των επώδυνων μέτρων που καλούνται να ψηφίσουν και της κοινωνικής απαξίωσης που αρχίζουν να αισθάνονται.

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας των νέων προαπαιτούμενων με την απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας που «κούρεψε» την κυβερνητική πλειοψηφία (διαγραφές Στ. Παναγούλη, Ν. Νικολόπουλου και παραίτηση Γ. Σακελλαρίδη) και λίγες ημέρες πριν την συζήτηση των νέων μέτρων για το ασφαλιστικό και την φορολογία των αγροτών αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ εμφανίζονται πλήρως απογοητευμένοι.

Ενδεικτική είναι η τοποθέτηση του κ. Ηλία Καματερού (ΣΥΡΙΖΑ) ο οποίος χρησιμοποίησε το θέμα της επίκαιρης ερώτησης που απηύθυνε προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη για να κάνει κριτική στην ασκούμενη πολιτική.

Με αφορμή τους περιορισμούς στην ρύθμιση των 100 δόσεων είπε:
«Πού πάμε; Ο κόσμος βοά! Την ελπίδα την κρατάμε; Σε τι ελπίζουμε ότι θα ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση; Σε μια αλλαγή των συσχετισμών στην Ευρώπη;» ενώ χαρακτήρισε τους δανειστές ως «δυνάστες».

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να τα εφαρμόσει όλα αυτά», είπε και συνέχισε: «Θα μπορούμε να ανατρέψουμε όσα ψηφίζουμε; Πιστεύουμε ότι ψηφίζοντας αυτά τα πράγματα θα φτάσουμε σε ένα ξέφωτο για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε την πολιτική μας; Δείτε την αγωνία του κόσμου… Πώς αντιστεκόμαστε στους δυνάστες; Εκφράζω την αγωνία του λαού».

Από την πλευρά του ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι αντιλαμβάνεται «την αγωνία και την λαϊκή δυσαρέσκεια που μεταφέρονται στην αίθουσα», επισήμανε όμως ότι η κυβέρνηση δεν υιοθετεί τους χαρακτηρισμούς «δυνάστες» για τους δανειστές. Παραδέχθηκε επίσης ότι πρέπει να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με ρεαλισμό γιατί όπως είπε τον ερχόμενο Δεκέμβριο οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν μαζεμένα ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος, τέλη κυκλοφορίας κ.α.
Καθησύχασε επίσης τους βουλευτές λέγοντας ότι «δεν θα επιβάλουμε την πολιτική μας με ΜΑΤ στο Σύνταγμα αλλά με διάλογο»!

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.