Ειδησεογραφικό site

Κάμερον: Το Λονδίνο μπορεί να βγει από την ΕΕ αν εκλεγεί ο Γιούνκερ

71

Σαφή προειδοποίηση προς τους ευρωπαίους εταίρους πως η Βρετανία ενδέχεται να εγκαταλείψει την Ε.Ε. σε περίπτωση που ο κ. Γιούνκερ αναλάβει την προεδρία της Κομισιόν έχει δώσει ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Επικαλούμενο «πηγές που πρόσκεινται στους συμμετέχοντες» στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της περασμένης Τρίτης, στις Βρυξέλλες, το Spiegel αναφέρει ότι ο κ. Κάμερον επισήμανε στην γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ότι η επιλογή Γιούνκερ «θα αποσταθεροποιήσει σε τέτοιο βαθμό την κυβέρνησή του που ένα δημοψήφισμα για την έξοδο της χώρας του από την ΕΕ θα έπρεπε να προωθηθεί».

Τόνισε μάλιστα πως οι πιθανότητες επικράτησης του «όχι» στο ερώτημα της παραμονής στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αυξάνονταν.

«Μια προσωπικότητα της δεκαετίας του ΄80 δε μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα των πέντε επόμενων ετών», φέρεται να δήλωσε ο κ. Κάμερον σχετικά με τον κ. Γιούνκερ, σύμφωνα πάντα με το Der Spiegel.

Στον απόηχο των Ευρωεκλογών, που είδαν το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα UKIP να πετυχαίνει μεγάλες νίκες στη Βρετανία, το Λονδίνο θεωρεί πως ένας φεντεραλιστής όπως ο κ. Γιουνκέρ, που επιδιώκει βαθύτερη ευρωπαϊκή ενοποίηση, θα μπορούσε να προκαλέσει πολιτικά προβλήματα στην κυβέρνηση Κάμερον.

Υπενθυμίζεται ωστόσο πως, παρά τη φερόμενη προειδοποίηση Κάμερον την Παρασκευή η κ. Μέρκελ τάχθηκε σαφώς υπέρ της υποψηφιότητας Γιούνκερ για την Κομισιόν.

Τα σχόλια είναι κλειστά.