Ειδησεογραφικό site

Ισχυρό προβάδισμα Μεϊμαράκη σε νέα δημοσκόπηση

60

Προβάδισμα υπέρ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη έναντι των υπολοίπων υποψηφίων για την ηγεσία της ΝΔ καταγράφει δημοσκόπηση της Prorata για την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, στην παράσταση νίκης ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με ποσοστό 63%, ο Απόστολος Τζιτζικώστας ακολουθεί με 21%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 13% και ο Άδωνις Γεωργιάδης συγκεντρώνει το 3%.

Στο ερώτημα ποιος από τους τρεις πρώην αρχηγούς της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Αντώνης Σαμαράς, υπήρξε ο πιο πετυχημένος πρωθυπουργός της χώρας, ο Κώστας Καραμανλής συγκεντρώνει ποσοστό 57%, ο δεύτερος 30% και ο τρίτος 13%.

Στο ερώτημα για το ποιος από τους τρεις υποψηφίους θα κρατήσει το κόμμα της ΝΔ ενωμένο, ο κ. Μεϊμαράκης συγκεντρώνει το 59% και ακολουθούν ο Απόστολος Τζιτζικώστας με 22%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 15% και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 4%.

Σε άλλο ερώτημα για το ποιος θα νικήσει τον Αλέξη Τσίπρα στην επόμενη εκλογική μάχη, ο κ. Μεϊμαράκης βρίσκεται στην πρώτη θέση με 54%, και ακολουθούν ο Άδωνις Γεωργιάδης με 20%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 16% και ο Απόστολος Τζιτζικώστας με 10%.

Σύμφωνα με τα ποιοτικά ευρήματα της έρευνας, ο κ. Μεϊμαράκης κερδίζει τους περισσότερους ψηφοφόρους της ΝΔ για τρεις σαφείς λόγους: πρώτον, διότι είναι αυτός που πληροί τις περισσότερες προϋποθέσεις να νικήσει τον Αλέξη Τσίπρα στις επόμενες εκλογές. Δεύτερον, γιατί θεωρείται ο ιδανικότερος να κρατήσει τη ΝΔ ενωμένη και τρίτον, είναι αυτός που, εάν αναλάβει την πρωθυπουργία, θα μεταρρυθμίσει την Ελλάδα αποτελεσματικότερα υπέρ του κοινωνικού και εθνικού συμφέροντος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.