Ειδησεογραφικό site

Ιστορική πρόκριση του Αστέρα και «αυτοκτονία» του Ατρόμητου

36

Τεράστια νίκη – πρόκριση σημείωσε ο Αστέρας με 3-1 επί της Μάιντς στην Τρίπολη και ανέτρεψε την ήττα με 1-0 στον πρώτο αγώνα στη Γερμανία, παίρνοντας το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Europa League.Ο Ντε Μπλάσις άνοιξε το σκορ για τους Αρκάδες στο 30΄, ο Κου ισοφάρισε στο 39΄, αλλά με δύο γκολ του Μάσα στο 68΄ και στο 86΄ οι Αρκάδες έφτασαν στο θρίαμβο και αύριο το μεσημέρι θα είναι παρόντες στη Νιόν, για την κλήρωση των πλέι-οφ.

Αντίθετα, ο Ατρόμητος έμεινε εκτός Ευρώπης από τη Σεράγεβο στην παράταση (Ατρόμητος – Σεράγεβο 1-3), αφού οι Βόσνιοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και προηγήθηκαν με 2-0. Το γκολ του Ντούλιεβιτς στο 24′ (0-1) πάγωσε τους Κυανόλευκους, που τότε άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι το έργο τους κάθε άλλο παρά εύκολο θα ήταν.

Η αντίδρασή τους όμως στον αγωνιστικό χώρο δεν ήταν ώριμη, παρά την έμπειρη ομάδα που διαθέτουν. Η προσπάθεια του Ατρομήτου να ισοφαρίσει έπεσε στο κενό καθώς οι επιλογές των μέσων και των επιθετικών του ήταν οι χειρότερες δυνατές απέναντι στην καλοστημένη άμυνα των Βοσνίων, που ξαναχτύπησαν με τον Μπιλμπίγια στο 80′ (0-2).

Ο Ταυλαρίδης με γκολ στο 86′ (1-2) κράτησε την ομάδα του στο παιχνίδι της πρόκρισης στέλνοντας την αναμέτρηση στην παράταση. Και πάλι όμως οι παίκτες του Παράσχου δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν την περίσταση καθώς στο 105′ δέχθηκαν τη χαριστική βολή από τον κορυφαίο της Σαράγεβο Μπιλμπίγια, ο οποίος έγραψε το τελικό 1-3. Εν τέλει, η καλή αμυντική λειτουργία για την οποία φημίζεται ο Ατρόμητος υπήρξε η αχίλλειος πτέρνα του.

Έτσι, στην κλήρωση της Παρασκευής για τα πλέι οφ του Europa θα έχουμε εκπροσώπους τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ και τον Αστέρα Τρίπολης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.