Ειδησεογραφικό site

Θεοδωράκης: Δεν με ενδιαφέρει η πρόταση Βενιζέλου για συμμετοχή στην Κεντροαριστερά

39

Συμφωνία των κομμάτων για να συγκροτηθεί διαπραγματευτική ομάδα για το δημόσιο χρέος προτείνει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

«Το χρέος είναι εθνική υπόθεση, αφορά τα παιδιά μας που θα το πληρώνουν για τα επόμενα 50 με 70 χρόνια», δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Real Fm.

Γι΄ αυτό, όπως συμπλήρωσε, πρωτίστως τα δύο μεγάλα κόμματα, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις πρέπει να συνεννοηθούν για να οριστεί «μια διαπραγματευτική ομάδα από επιφανείς Έλληνες οικονομολόγους που θα διαπραγματευθούν με τους εταίρους μας».

Επισημαίνοντας ότι το μεγαλύτερος χρέος είναι προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες ο επικεφαλή του «ποταμιού» τόνισε ότι «αν άλλο πράγμα ζητάει ο Σαμαράς και άλλο ο Τσίπρας, δεν πρόκειται να υπάρξει επιτυχές αποτέλεσμα».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε την άποψή του ότι «για να αλλάξει η χώρα χρειάζεται μια μεγάλη συμμαχία του 51%», η οποία, όπως είπε, ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί με τα σημερινά δεδομένα, επειδή επικρατούν οι παλαιοκομματικές νοοτροπίες.

Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» εμφανίστηκε αρνητικός στην πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου για συμμετοχή στις διαδικασίες ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς. «Δεν με ενδιαφέρει», είπε προσθέτοντας ότι «αυτό που προέχει είναι να εξηγήσει το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν μπορεί να βελτιώσει τη σημερινή προβληματική κυβέρνηση».

Για τις μελλοντικές κυβερνητικές συνεργασίες ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι «δυστυχώς, λόγω του εκλογικού συστήματος, ο προνομιακός συνομιλητής θα είναι το πρώτο κόμμα», προσθέτοντας, ωστόσο, ότι οι συζητήσεις που θα γίνουν από τον ίδιο και το κόμμα του θα αφορούν συμφωνία για προγραμματικές θέσεις και όχι για τη διανομή θέσεων.

Έκανε δε, τέλος, γνωστό ότι «Το Ποτάμι» στις 21 Σεπτεμβρίου, σε εκδήλωση με την Επιτροπή Διαλόγου που έχει συγκροτήσει με προσωπικότητες οι οποίες δεν έχουν ενταχθεί στο κόμμα του, θα παρουσιάσει τις κυβερνητικές προτάσεις του.

Ποτάμι: Οι αμφισβητίες του ΠΑΣΟΚ έκλεψαν το προεκλογικό μας σύνθημα

Για… λογοκλοπή κατηγορεί το Ποτάμι τα έξι στελέχη του ΠΑΣΟΚ που εξέφρασαν το περασμένο Σάββατο δημοσίως τη διαφωνία τους με τον πρόσφατο ανασχηματισμό.

Το κείμενο που υπέγραψαν οι Αθηνά Δρέττα, Παντελής Καψής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Θανάσης Χειμωνάς, Κώστας Σπηλιόπουλος είχε τίτλο «Αν όχι τώρα, πότε;»

Η φράση αυτή προκάλεσε την αντίδραση των στελεχών του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη που υποστηρίζουν ότι οι τέσσερις λέξεις αυτές ήταν το κεντρικο προεκλογικό σύνθημα του Ποταμιού στις Ευρωεκλογές του Μαΐου.

Για του λόγου το αληθές, μάλιστα, υπενθυμίζουν και την αφίσα με πρωταγωνιστή τον επικεφαλής του Ποταμιού και τη φράση αυτή.

Τα σχόλια είναι κλειστά.