Ειδησεογραφικό site

Η χαμένη γενιά του lifestyle, των μυών και των τατουάζ

55

Του Δήμου Μπουλούκου

Όσοι πιστεύουν ότι η διπλή δολοφονία στη Μάνη είναι ένα μεμονωμένο γεγονός με κάποιους νεαρούς που είχαν προσωπικές διαφορές, πλανώνται πλάνην οικτράν.

Το τραγικό συμβάν υπογραμμίζει τα προβλήματα και τα αδιέξοδα μιας γενιάς που, δυστυχώς, σε μεγάλο μέρος της, έχει χάσει το δρόμο με οδυνηρές συνέπειες τόσο για την ίδια, όσο και τη χώρα.

Σίγουρα θα ισχυριστείτε ότι δεν είναι όλοι έτσι κι ότι οι περισσότεροι νέοι δεν έχουν καμία σχέση με τους δράστες ή τα θύματα της δολοφονίας, αλλά δεν θα συμφωνήσω.

Δεν είναι όλοι έτσι, αλλά δεν είναι και λίγοι αυτοί που είναι έτσι! Ανοίξτε τα μάτια σας και δείτε τι γίνεται εκεί έξω.

Είναι λίγοι οι νεαροί που γεμίζουν τα γυμναστήρια και καταπίνουν τόνους αναβολικών επιδιώκοντας να φτιάξουν το τέλειο σώμα, ώστε να προκαλούν το θαυμασμό και -μέσω του φόβου- το σεβασμό, όσων τους συναντούν;

Είναι λίγες οι κοπελίτσες που αναλώνουν όλο το χρόνο τους στην εμφάνιση και στο ντύσιμο, ώστε να εξασφαλίσουν μέσω της εξωτερικής παρουσίας, «διαβατήριο» για τα καλύτερα clubs της πόλης και φίλο, τον καλύτερο γκόμενο της παρέας;

Είναι μικρό το μερίδιο της νεολαίας που μπλοκαρισμένο από τα πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά αδιέξοδα, γοητεύεται από τα μούσκουλα και την επίδειξη δύναμης της Χρυσής Αυγής και, τελικά, ασπάζεται ακραίες ναζιστικές ιδεολογίες;

Είναι λίγα τα παιδιά που γεμίζουν όλο το σώμα τους με τατουάζ, επιδιώκοντας να διαφοροποιηθούν από τους υπόλοιπους και να ξεχωρίσουν, παραγνωρίζοντας ότι αυτό που κάνουν δεν είναι απλώς μόδα, αλλά θα τους ακολουθεί σε όλη τους τη ζωή, ακόμα και όταν γεράσουν και το σώμα τους έχει γεμίσει ρυτίδες;

Και θα μπορούσα να αναφέρω πολλές ακόμα ενδείξεις ότι η πυξίδα έχει χάσει τον προσανατολισμό της, αλλά δεν πιστεύω ότι χρειάζεται, καθώς τις συναντούμε καθημερινά!

Δυστυχώς, η γενιά των 15-30 μεγάλωσε με λάθος πρότυπα, εσφαλμένη καθοδήγηση και πληρώνοντας τα τεράστια σφάλματα των μεγαλύτερων που ευθύνονται αποκλειστικά για όσα, πλέον, συναντούν.

Τώρα που είμαι ανάμεσα σε δύο γενιές, μπορώ πιο εύκολα να αντιληφθώ ότι το στοίχημα χάθηκε εδώ και αρκετό καιρό, με αποτέλεσμα οι νέοι να πληρώνουν τα λάθη των γονιών τους.

Εκείνης της γενιάς που, προ κρίσης, έμαθε στο εύκολο χρήμα του χρηματιστηρίου και των πιστωτικών καρτών, που ενδιαφέρθηκε μόνο για το που θα κλείσει το καλύτερο τραπέζι, καπνίζοντας υπερμεγέθη πούρα και φορώντας γκλαμουράτα ρούχα και που, τελικά, αδιαφόρησε και δεν ασχολήθηκε με την ανατροφή των παιδιών της!

Στη γενιά που έριξε όλο το βάρος στις ψεύτικες υποσχέσεις των πολιτικών, που στριμώχτηκε στα γραφεία τους για να διοριστεί ο κανακάρης στο δημόσιο, που μέσα στην παραζάλη της ευζωίας, δεν είχε χρόνο να ασχοληθεί με έννοιες όπως Παιδεία, Μόρφωση, Προσπάθεια, Σεβασμός, Αξιοπρέπεια!

Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία ενός εκ των δραστών που είχε αναρτήσει στο Facebook, που τον δείχνει να πυροβολεί μικρότερος με κάποιο όπλο κι από πίσω δύο ώριμους άνδρες -πιθανότατα πατεράδες- να καμαρώνουν για τα παλικάρια τους.

Παλικάρια που έμαθαν να πυροβολούν πριν γίνουν 18 (αν είναι δυνατόν) και τώρα στα 19 τους οδηγούνται στη φυλακή, πληρώνοντας τα ολέθρια λάθη των μεγαλυτέρων τους!

Αναδημοσίευση από aixmi.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.