Ειδησεογραφικό site

Η πρόκληση του… στυλό από Γαλλίδα υπουργό

60

O τρόπος με τον οποίο πιπιλάει το στυλό της είναι πολύ ερωτικός…. Αλλά και το ντύσιμό της, από το ντεκολτέ, έως τις κοντές φούστες που αφήνουν ακάλυπτες τις καλλίγραμμες γάμπες της ακόμα και το κραγιόν της προσελκύουν το ενδιαφέρον των γαλλικών ΜΜΕ με τους πολιτικούς της αντιπάλους να της προσάπτουν ότι με την γοητεία της, θέλει να ξεμυαλίσει τους Γάλλους βουλευτές.

Η Ναζά Βαλό Μπελκασέμ, υπουργός Παιδείας στην σοσιαλιστική κυβέρνηση Ολάντ, δέχεται σωρεία σεξιστικών σχολίων με την ίδια να δηλώνει σοκαρισμένη.

Στελέχη της γαλλικής Δεξιάς την έχουν κατηγορήσει ότι, στις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου αλλά και στη γαλλική εθνοσυνέλευση, στόχο έχει να αποπροσανατολίσει τους Γάλλους βουλευτές έτσι ώστε να περνάει με μεγαλύτερη ευκολία τις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις.


Χτες, πάντως, η Γαλλίδα υπουργός πέρασε στην αντεπίθεση επιλέγοντας το γαλλικό δίκτυο «France Info» για να δώσει την απάντησή της σε όσους έχουν προβεί σε σεξιστικά σχόλια σε βάρος της.

Το τελευταίο όμως σεξιστικό σχόλιο που δέχτηκε ήταν όταν εμφανίστηκε στην γαλλική εθνοσυνέλευση με ένα μαύρο φόρεμα, το ντεκολτέ του οποίου αποκάλυπτε το δαντελένιο σουτιέν της.

«Δεν συμμερίζομαι τα όσα μου προσάπτουν. Είμαι σοκαρισμένη απ’΄όσα έχουν ειπωθεί..Θέλω πάντως να ευχαριστήσω όλους όσοι έσπευσαν να με στηρίξουν», επεσήμανε η Γαλλίδα υπουργός Παιδείας.

Από τότε που ανέλαβε χαρτοφυλάκιο στην γαλλική κυβέρνηση, η Ναζά Μπελκασέμ βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής των ΜΜΕ αλλά και της αντιπολίτευσης, κυρίως της γαλλικής Δεξιάς. Το 2012 , όταν εξελέγη ο Σοσιαλιστής Φρανσουά Ολάντ πρόεδρος της Γαλλίας , η Ναζά ανέλαβε το υπουργείο για τα Δικαιώματα των Γυναικών και από το 2014 ο Γάλλος πρόεδρος της εμπιστεύτηκε το νευραλγικό υπουργείο Παιδείας.


Το 2013, το στέλεχος της γαλλικής Δεξιάς, Χουγκ Φουκό, είχε γράψει το 2013 στο Twitter το ακόλουθο μήνυμα αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο βάζει το στυλό στο στόμα της όταν κάθεται στα έδρανα της γαλλικής εθνοσυνέλευσης. Μπορεί να έχουν περάσει από τότε δύο χρόνια όμως, τα γαλλικά ΜΜΕ υπενθυμίζουν το διόλου κολακευτικό σχόλιο σε βάρος της.
«Η Ναζά Βαλό Μπελκασέμ πιπιλάει το στυλό πολύ ερωτικά», ήταν το μήνυμα του Φουκό το οποίο έβαλε «φωτιά» στο Twitter. Λίγες ώρες αργότερα ο Φουκό ζήτησε συγγνώμη από τη Ναζά προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα…

Τα σχόλια είναι κλειστά.