Ειδησεογραφικό site

Η Κομισιόν εκταμιεύει βοήθεια 32,7 εκατ. ευρώ για την στήριξη των ροδακινοπαραγωγών

54

Στη δημοσιότητα έδωσε την Παρασκευή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τους κανονισμούς για τη θέσπιση προσωρινών μέτρων στήριξης για τους παραγωγούς ροδάκινων και νεκταρινιών.

Η Κομισιόν ενέκρινε βοήθεια ύψους 32,7 εκατ. ευρώ στους Ευρωπαίους παραγωγούς, οι οποίοι πλήττονται από το ρωσικό εμπάργκο. Από το συνολικό ποσό τα 29,7 εκατ. ευρώ θα διατεθούν προκειμένου να υποστηριχθεί η απόσυρση των φρούτων αυτών και τα υπόλοιπα 3 εκατ.ευρώ θα δαπανηθούν στην προσπάθεια προώθησης των προϊόντων σε νέες αγορές.

Επίσης, η Επιτροπή ανακοίνωσε την αύξηση της ποσότητας παραγωγής των φρούτων που οι οργανώσεις παραγωγών μπορούν να αποσύρουν από τις αγορές και επομένως να διανέμουν δωρεάν, από το 5% στο 10%, προκειμένου να αποφύγουν κατάρρευση της τιμής των συγκεκριμένων αγροτικών προϊόντων.

Ακόμη, οι παραγωγοί που δεν είναι μέλη οργάνωσης θα πρέπει να λάβουν το 50% των ποσών που προβλέπονται στο πλαίσιο της υφιστάμενης χρηματοδοτικής συνδρομής της Ένωσης, με την ΕΕ να τονίζει ότι θα πρέπει να πληρούν τις ίδιες ή ανάλογες προϋποθέσεις με εκείνες που πληρούνται από τις οργανώσεις παραγωγών.

Για δραστηριότητες προώθησης, τέσσερις χώρες της ΕΕ, η Ελλάδα, η Ισπανία, η Γαλλία και η Ιταλία, θα λάβουν τα 3 εκατομμύρια ευρώ, με την Ελλάδα να λαμβάνει στο πλαίσιο αυτό 317.215 ευρώ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.