Ειδησεογραφικό site

Η Κεντροαριστερά έχει προοπτική, αρκεί να το αποφασίσουμε όλοι

49

Tου Θανάση Θεοχαρόπουλου,  γραμματέα ΚΕ ΔΗΜΑΡ

Η ύπαρξη μιας ευρύτερης προοδευτικής συμπαράταξης, με εναλλακτικό προς τη Δεξιά σχέδιο, είναι κρίσιμο ζήτημα για το οποίο πρέπει άμεσα να αρχίσει ένας εκτεταμένος διάλογος. Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις δυσκολίες που αφορούν τη συγκρότηση του χώρου της Κεντροαριστεράς και τις αποτυχημένες πρωτοβουλίες του παρελθόντος, τονίζουμε ότι ο διάλογος δεν πρέπει και δεν μπορεί να γίνει σε κενό πολιτικής.
Στόχος δεν μπορεί παρά να είναι η συσπείρωση και συνεργασία των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς για τη μετακίνηση του άξονα της πολιτικής ζωής σε προοδευτική κατεύθυνση.
Είναι αναγκαία η συσπείρωση των δυνάμεων του χώρου, ώστε να μπορεί να καταστεί καθοριστικός και όχι απλώς συμπληρωματικός εταίρος μιας νέας εναλλακτικής προοδευτικής κυβέρνησης της χώρας, δίνοντας το αναγκαίο πολιτικό στίγμα της σταθερότητας στον ευρωπαϊκό δρόμο και την προώθηση προοδευτικών λύσεων χωρίς λαϊκισμό και ανεδαφικές διεκδικήσεις.
Διεκδικούμε μία νέα προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας με τη συμμετοχή όλων των προοδευτικών δυνάμεων και ισχυρή την παρουσία της ΔΗΜΑΡ. Η εναλλακτική προοδευτική λύση πρέπει να έχει συγκεκριμένο προγραμματικό σχέδιο με στόχο μια παραγωγική ανάπτυξη, που θα δίνει θέσεις εργασίας, με αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής και αντιμετώπιση της ανεργίας. Στη διαμόρφωση αυτού του εναλλακτικού προοδευτικού σχεδίου διακυβέρνησης μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά μια Κεντροαριστερά απαλλαγμένη από συντηρητικές πολιτικές.
Στο πλαίσιο αυτό, αναλάβαμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες με στόχο την έναρξη του διαλόγου για την Κεντροαριστερά και για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. Υπάρχει ήδη αποδοχή της πρότασής μας για προγραμματικό διάλογο με βάση τα 12 προγραμματικά σημεία που καταθέσαμε. Αναλαμβάνουμε άμεσα νέες πρωτοβουλίες για την έναρξη του διαλόγου, ο οποίος θα πρέπει να γίνει στο πλαίσιο του σεβασμού όλων των χώρων. Η Δημοκρατική Αριστερά προσέρχεται με τις προτάσεις της, αναζητώντας τις αναγκαίες προγραμματικές συμπτώσεις και πολιτικές συμφωνίες. Το εγχείρημα της ανασυγκρότησης του χώρου είναι τώρα μπροστά μας. Υπάρχει προοπτική, αρκεί να το αποφασίσουμε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.