Ειδησεογραφικό site

Η θηλυκή ταξιαρχία των τζιχαντιστών-Ρεπορτάζ στο «Καρφί»

55

tzixandTης Μίνας Αγγελίνη

Άρωμα γυναίκας έχει η δράση των τζιχαντιστών που ονειρεύονται την ίδρυση ενός ισλαμικού χαλιφάτου. Η θηλυκή ταξιαρχία Αl Khansaa, που δρα στους κόλπους των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, έχει αναλάβει το ρόλο του… χωροφύλακα τιμωρώντας τις μουσουλμάνες που επιδεικνύουν αντι-ισλαμική συμπεριφορά. Σημαίνον στέλεχος της γυναικείας οργάνωσης είναι η 20χρονη Άκσα Μαχούντ, η οποία πριν από ένα χρόνο ταξίδεψε από τη Γλασκόβη στη Συρία για να βρεθεί στο πλευρό των τζιχαντιστών. Σύμφωνα με έγκριτους ακαδημαϊκούς από το Λονδίνο, τέσσερις Βρετανίδες είναι μέλη της σουνιτικής γυναικείας οργάνωσης, και μάλιστα αυτές θα μπορούσαν να γνωρίζουν το δήμιο «Τζον», τον τζιχαντιστή που αποκεφάλισε «on air» τους Αμερικανούς δημοσιογράφους Τζέιμς Φόλεϊ και Στίβεν Σότλοφ προκαλώντας την οργή της διεθνούς κοινότητας.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η εφημερίδα «Daily Mail», επικαλούμενη τη Μέλανι Σμιθ, ερευνήτρια του Διεθνούς Κέντρου Ισλαμικών Σπουδών στο King’s College του Λονδίνου, η ταξιαρχία Αl Khansaa λειτουργεί ως θρησκευτική αστυνομία. Τα μέλη της έχουν επιφορτιστεί με την επιτήρηση των μουσουλμάνων γυναικών για το αν σέβονται τη σαρία (ισλαμικός νόμος). Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, οι 16χρονες δίδυμες Ζάχρα και Σάλμα Χαλέιν από τη Βρετανία είναι ανάμεσα στις γυναίκες που κραδαίνουν όπλα πολεμώντας στο πλευρό των μελών του Ισλαμικού Κράτους σε Συρία και Ιράκ.

ΑΝΥΠΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΕΣ

Η θηλυκή ταξιαρχία του Ισλαμικού Κράτους στρατολογεί νεαρές γυναίκες που αισθάνονται καταπιεσμένες ως μουσουλμάνες σουνίτισσες. Τα μέλη της οργάνωσης καλούν τις ανύπαντρες γυναίκες να συμμετάσχουν στον αγώνα για ένα ισλαμικό χαλιφάτο. Για τις περισσότερες μαχήτριες, η διαδρομή προς το πεδίο της μάχης είναι βίαιη. Πολλές οδηγούνται στο μέτωπο των τζιχαντιστών για… ασφάλεια, για λόγους επιβίωσης. Κι ενώ τα πρόσωπα των γυναικών που πολεμούν στο πλευρό των φανατικών ισλαμιστών βλέπουν το φως της δημοσιότητας, το FBI ανακοίνωσε ότι οι αμερικανικές Αρχές, σε συνεργασία με τις βρετανικές, βρίσκονται λίγο πριν από την αποκάλυψη της ταυτότητας του Βρετανού δήμιου που αποκεφάλισε τους Αμερικανούς δημοσιογράφους. Το FBI βρίσκεται ένα βήμα από τη σύλληψη 12 ατόμων που συνεργάζονται στενά με το Βρετανό τζιχαντιστή «Τζον», ο οποίος έκοψε με μαχαίρι το κεφάλι των Αμερικανών δημοσιογράφων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.