Ειδησεογραφικό site

Επτά παίκτες της Κόστα Ρίκα κλήθηκαν από τη FIFA για έλεγχο αντιντόπινγκ!

42

Πρωταγωνίστρια της ωραιότερης ιστορίας του Παγκοσμίου Κυπέλλου δίχως αμφιβολία είναι η Κόστα Ρίκα. Η FIFA, ωστόσο, αφήνει υπόνοιες πως το παραμύθι μπορεί να έχει και «κακό λύκο».

Η μικρή χώρα της Κεντρικής Αμερικής των 4,2 εκατ. κατοίκων διέψευσε όλα τα προγνωστικά στον «όμιλο του θανάτου» παίρνοντας το εισιτήριο της πρόκρισης που ισοδυναμεί με αποκλεισμό της Αγγλίας και μίας εκ των Ιταλίας ή Ουρουγουάης.

Η Κόστα Ρίκα νίκησε, με ανατροπή σκορ, 2-1 τη Σελέστε και 1-0 τη Σκουάντρα Ατζούρα.

Ωστόσο, η πρωτοφανής απόφαση της FIFA να υποβάλει σε έλεγχο αντιντόπινγκ επτά παίκτες των Τίκος μετά τη νίκη επί των Ιταλών μοιάζει με μολυβένιο σύννεφο και προκαλεί ερωτηματικά για τα κίνητρά της.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς, δύο παίκτες από κάθε ομάδα καλούνται για έλεγχο αντιντόπινγκ ύστερα από τους αγώνες, αλλά στην περίπτωση της Κόστα Ρίκα έγινε η εξαίρεση και κλήθηκαν πέντε επιπλέον. Πρόκειται για τον σκόρερ Μπράιαν Ρουίς και τους Κέιλορ Νάβας, Σέλσο Μπόρχες, Κριστιάν Μπολάνος, τον αναπληματικό Μάρκο Ουρένια και τους Ντιέγκο Κάλβο και Μάικλ Μπαράντες που δεν χρησιμοποιήθηκαν.

Αιτιολογώντας την απόφασή της, η Διεθνής Ομοσπονδία υποστήριξε πως η διαδικασία ήταν απαραίτητη γιατί κάποιοι από τους παίκτες της Κόστα Ρίκα δεν ήταν διαθέσιμοι για τα υποχρεωτικά τεστ πριν από τη διοργάνωση.

Η Κόστα Ρίκα διαμαρτύρεται γιατί η FIFA θα μπορούσε να υποβάλει τους παίκτες σε έλεγχο αντιντόπινγκ οποιαδήποτε στιγμή από την ημέρα που οι παίκτες πάτησαν το πόδι τους στη Βραζιλία και όχι μετά τη σπουδαία νίκη επί της Ιταλίας.

«Υστερα απ’ όλα αυτά το ερώτημα είναι: «Γιατί έγιναν αυτά τα τεστ στην Κόστα Ρίκα;» αναρωτιέται ο Πίντο. «Εγιναν γιατί η Κόστα Ρίκα προχωρά και προχωρά και προχωρά και θέλω να συγχαρώ γι’ αυτό τους παίκτες μου. Μπορούν να κάνουν έλεγχο αντιντόπινγκ και στους 11, ακόμα και σε μένα και τον γιατρό. Ελπίζω όμως να κάνουν το ίδιο σε όλες τις ομάδες».

Από τους πρώτους που αντέδρασαν στην κλήση των επτά παικτών ήταν ο Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος είχε βρεθεί θετικός σε κοκτέιλ απαγορευμένων ουσιών στη διάρκεια του Μουντιάλ ’94.

«Γιατί έκαναν έλεγχο σε επτά παίκτες της Κόστα Ρίκα και όχι σε επτά από την Ιταλία; Είναι ενάντια στους κανόνες. Γνωρίζω καλά το θέμα γιατί μου συνέβη κι εμένα».

Πρόσφατα ο Μαραντόνα είχε υποστηρίξει πως έπεσε θύμα συνωμοσίας, γι’ αυτό είχε βρεθεί θετικός σε έλεγχο αντιντόπινγκ.

Ο ήρωας της Κόστα Ρίκα, Μπράιαν Ρουίς, του οποίου το αριστερό πόδι είναι κοντύτερο κατά 1,2 εκ. από το δεξί, υποστήριξε πως η απόφαση της FIFA ήταν υπερβολική, αλλά αυτός και οι συμπαίκτες του δεν έχουν τίποτε να κρύψουν.

Πηγή: tanea.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.