Ειδησεογραφικό site

Επιμένει το κόμμα Παπανδρέου για συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ-Σαχινίδης: Αφήστε τους ΑΝΕΛ,ελάτε μαζί μας

56

Επιμένει στη στρατηγική επιλογή του σχηματισμού μιας κυβέρνησης με προοδευτικό πρόσημο το κόμμα του Γ. Παπανδρέου, φωτογραφίζοντας μετεκλογική στήριξη κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά το Γ. Πεταλωτή, εκπρόσωπο Τύπου του νεοσύστατου κόμματος του Γ. Παπανδρέου, και ο Φ. Σαχινίδης ένας εκ της “κυβερνητικής τρόικας” του νέου κόμματος, επανέλαβε μιλώντας στο Βήμα Fm, ότι η στρατηγική του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ)είναι ο σχηματισμός προοδευτικής κυβέρνησης η οποία θα αποκαταστήσει την κοινωνική δικαιοσύνη.

Χαρακτηριστικά μάλιστα ο κ. Σαχινίδης, αναρωτήθηκε πως μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να εναγκαλίζεται πολιτικά με υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή που έχουν βρει καταφύγιο στους ΑΝΕΛ και οι οποίοι είναι οι κατ’ εξοχήν υπεύθυνοι για ως μέλη των κυβερνήσεων 2004-2009 για την οικονομική κατάρρευση της χώρας και αρνείται να συνεργαστεί με τον προοδευτικό χώρο.

“Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι μια κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο που θα επαναφέρει την κοινωνική δικαιοσύνη που θα επαναφέρει τη χώρα στα προοδευτικά βήματα χωρίς όμως να διακινδυνεύσει τίποτα. Στο πλαίσιο αυτό το κόμμα μας δε πρόκειται να είναι συμπλήρωμα ούτε παρακολούθημα κανενός αλλά σκοπός του είναι να συμμετέχει στη νέα πορεία με ασφάλεια της χώρας.”

Ο κ. Σαχινίδης στην συνέντευξή του ανέφερε ότι η κυβέρνηση Καραμανλή ήταν αυτή που εκτροχίασε την ελληνική οικονομία αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ενώ ο δανεισμός του ελληνικού κράτους από γενέσεως μέχρι το 2004 έφτανε τα 180 δις από το 2004-2009 η κατάσταση ξέφυγε και δανειστήκαμε σχεδόν ακόμα 140 δις ευρώ.

Θεωρεί δε ότι αυτό σε συνδυασμό με την παράλυση κατά την περίοδο εκείνη των παραγωγικών πόρων οδήγησε αναπόφευκτα στον πλήρη οικονομικό εκτροχιασμό, στο κλείσιμο εκατοντάδων θέσεων εργασίας και τη χώρα στα βράχια.

Αναφερόμενος στον όμορο και κατ’ εξοχήν συγγενικό -όπως του επισήμανε ο δημοσιογράφος του σταθμού – χώρο του ΚΙΔΗΣΟ, σε εκείνον του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σαχινίδης τόνισε ότι από το ΠΑΣΟΚ έχουν βάλει βέτο να μην παρευρίσκονται στελέχη του σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά πάνελς εφόσον σε εκείνα συμμετέχουν στελέχη του κόμματος Παπανδρέου και ότι η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι εκείνη η οποία πολλές φορές έχει ασκήσει πολεμική απέναντι στα πεπραγμένα των κυβερνήσεων Παπανδρέου στα οποία και η ίδια συμμετείχε και μάλιστα σε κορυφαίους ρόλους.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι χθες ο Γ. Πεταλωτής είχε δηλώσει στο Βήμα Fm την πρόθεση του Γ. Παπανδρέου να στηρίξει χωρίς ανταλλάγματα(υπουργικές θέσεις κλπ) μετεκλογικά το σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ εφόσον είναι πρώτο κόμμα, πρόταση όμως που απέρριψε κάθετα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης λέγοντας ότι αυτά είναι όνειρα θερινής νυκτός.

Τα σχόλια είναι κλειστά.