Ειδησεογραφικό site

Σ. Βούλτεψη: Μόνο στην Ελλάδα ο συνδικαλισμός έχει λόγο επί παντός επιστητού-Επιμένει στα περί «ένοπλων συνιστωσών» του ΣΥΡΙΖΑ

42

Επιβεβαίωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη ότι γίνεται συζήτηση για αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, ώστε να περιοριστούν οι απεργίες.

«Έχουμε παρεξηγήσει τον συνδικαλισμό στην Ελλάδα. Θεωρούμε ότι πρέπει να ‘χει λόγο επί παντός επιστητού», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Η κ. Βούλτεψη υποστήριξε ότι «αν οι συνδικαλιστές φέρονταν υπεύθυνα και κατέβαιναν σε απεργία μόνο με συνδικαλιστικά αιτήματα -όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο- δεν θα χρειάζονταν αυτά». «Αλλά εδώ παραλύει όλη η χώρα», συνέχισε.

Δεδομένου ότι το ΠΑΣΟΚ έχει εκφράσει κατηγορηματικά την αντίθεσή του στις υπό συζήτηση αλλαγές, η κυβερνητική εκπρόσωπος εξέφρασε την πεποίθηση ότι τελικά θα επέλθει συνεννόηση των δύο κυβερνητικών εταίρων.

«Με το ΠΑΣΟΚ», είπε, «συνεννοούμαστε και βρίσκουμε μια κοινή γραμμή για να μπορούμε να συμπορευτούμε. Υπάρχουν συζητήσεις και τριβές, αλλάζουν πράγματα, μετά ξαναλλάζουν. Έτσι είναι η συνεργασία».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στο τραπέζι των συζητήσεων με την τρόικα θα τεθούν προτάσεις για αλλαγές στην εργατική νομοθεσία που αφορούν τις απεργίες, την ανταπεργία (lock out) και το νόμο για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα.

Το Κίνημα προ ημερών ξεκαθάρισε ότι «διαφωνεί με αυτές τις «προτάσεις» και ότι θα σταθεί απέναντι σε κάθε ενέργεια προώθησής τους».

Επιμένει στα περί «ένοπλων συνιστωσών» του ΣΥΡΙΖΑ 

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη, η οποία κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι διαθέτει «ένοπλες συνιστώσες». Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την παραίτηση της κυβερνητικής εκπροσώπου, η οποία πάντως επιμένει στην τοποθέτησή της.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ το πρωί της Πέμπτης, η Σοφία Βούλτεψη σημείωσε ότι «αν ζητάει ο αντίπαλος την παραίτησή σου είναι καλό για σένα» και επέμεινε στη δήλωσή της, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκηρύσσει την τοποθέτηση του βουλευτή του Βαγγέλη Διαμαντόπουλου για τον Σάββα Ξηρό.

Κατά την ερμηνεία της Σ.Βούλτεψη, όπως εκείνη την διατύπωσε στον ΣΚΑΙ, ο Β.Διαμαντόπουλος έδωσε κοινοβουλευτική και ηθική νομιμοποίηση στην τρομοκρατία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί ο δρόμος προς την εξουσία να περνά και από την ένοπλη δράση.

Με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας, την Τριτη, ο Β.Διαμαντόπουλος αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του συναδέλφων του Τάσου Κουράκη και Βασιλικής Κατριβάνου να συνηγορήσουν στο αίτημα του καταδικασμένου για τρομοκρατία Σ.Ξηρού να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του σε κατ’ οίκον περιορισμό, λέγοντας:

«Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ ‘φωτογραφήθηκε’ πάλι ως φιλοτρομοκράτης και ότι υπερασπίζεται ουσιαστικά μονομερώς τα δικαιώματα των τρομοκρατών και ότι πηγαίνουν μάρτυρες σε τέτοιες δίκες.

» Μάρτυρες πήγαν βουλευτίνα και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε έναν άνθρωπο που είχε 97% αναπηρία, με προβλήματα υγείας, πολλά από τα οποία προκλήθηκαν μέσα στη φυλακή. Γιατί; Διότι εννοούμενος ως τρομοκράτης από το Σύνταγμα και από το νόμο διάλεξε την ένοπλη πάλη».

Η δήλωση Διαμαντόπουλου προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ, με την εκπρόσωπο της ΝΔ Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου να μιλά για «φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ με τους δολοφόνους της 17Ν» και να αναρωτιέται «για πόσο ακόμη θα φιλοξενεί στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ τη συνιστώσα της τρομοκρατίας;»

Η «ένοπλη συνιστώσα» με φόντο τη ΔΕΗ

Την Τετάρτη, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, με αφορμή την εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του Economist δήλωσε: «Ο κ. Τσίπρας, που όταν φοράει τη μάσκα του «θεσμικού» καλεί σε σεβασμό των νόμων και του Συντάγματος, ούτε σήμερα βρήκε χρόνο να καταδικάσει το γεγονός ότι ο βουλευτής του υποστήριξε από το βήμα του ελληνικού Κοινοβουλίου πως η πορεία προς την κατάκτηση της εξουσίας μπορεί να περιλαμβάνει και την «ένοπλη πάλη»».

Η Σοφία Βούλτεψη κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι μιλά για «εγκλήματα», αλλά σκόπιμα κλείνει τα ματιά στο έγκλημα της κοινοβουλευτικής νομιμοποίησης της τρομοκρατίας.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «είναι εξαφανισμένος για μια εβδομάδα από τη «μάχη της ΔΕΗ»» και στη συζήτηση στη Βουλή «φρόντισε να πει επί λέξη «δεν έχετε καταλάβει καλά με ποιους έχετε να κάνετε»», για να τονίσει: «Τους απαντούμε: Ακριβώς επειδή έχουμε καταλάβει, όλος ο κόσμος έχει καταλάβει με ποιους έχουμε να κάνουμε, δεν θα του επιτρέψουμε να καταστρέψει τη χώρα χρησιμοποιώντας τα μόνα όπλα που διαθέτει: το ψεύδος, τις ύβρεις και τις ένοπλες συνιστώσες του».

«Η αναφορά της κυρίας Βούλτεψη στα περί «ενόπλων συνιστωσών», οδηγεί σε ένα συμπέρασμα: ή ότι δεν έχει συνείδηση των λεγομένων της, ή ότι δεν κάνει για τη θέση της κυβερνητικής εκπροσώπου. Και στις δυο περιπτώσεις οφείλει να παραιτηθεί» απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ανταπαντώντας η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε ότι η αναφορά των συνιστωσών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε «ένοπλη πάλη» και η μη αποκήρυξη τους από τον κ. Τσίπρα οδηγεί σε ένα συμπέρασμα: «Ή ότι δεν έχουν συνείδηση των λεγόμενων τους ή ότι δεν κάνουν για τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και στις δυο περιπτώσεις οφείλουν να παραιτηθούν».

Τα σχόλια είναι κλειστά.