Ειδησεογραφικό site

Επίθεση σε έξι «μέτωπα» από την Τρόικα-«Στην παράταση» θέλει να πάει τις αποφάσεις η κυβέρνηση

38

Δεσμεύσεις από την κυβέρνηση για δύσκολες αποφάσεις σε έξι τομείς πολιτικής, θέλει να γράψει στο «μπλοκάκι» της η ομάδα Τόμσεν, πριν αναχωρήσει από τη χώρα μας για τις θερινές της διακοπές.

Συντάξεις, εισπρακτικά μέτρα και ρυθμίσεις χρεών, εργασιακά, Δημόσιο και αλλαγές στη φορολογία είναι τα βασικά «μέτωπα» στα οποία θα αναμετρηθούν αυτήν την εβδομάδα κυβέρνηση και Τρόικα.

Η κυβέρνηση πάντως ελπίζει να μείνουν για τον τελικό γύρο διαπραγμάτευσης τα πιο κρίσιμα ζητήματα, ώστε να μην ξοδεύσει πολύτιμες δυνάμεις που θα έχει μεγαλύτερη ανάγκη τότε.

Για σήμερα έχει προγραμματισθεί συνάντηση των απεσταλμένων των δανειστών με τους διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων, για να εξετάσουν την οικονομική κατάσταση των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, την διαδικασία ενοποίησης των συντάξεων και τις συνέπειες τυχόν κατάργησης φόρων «υπέρ τρίτων» από τις οποίες εξαρτώνται παροχές σε ασφαλισμένους τους.

Επιπλέον:

-Στο τραπέζι βάζει η ελληνική πλευρά και ζήτημα αύξησης των δόσεων για χρή στα ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίες σήμερα είναι 36 για τη «νέα αρχή» και 12 για την «πάγια» ρύθμιση.

-Αύριο έρχεται στο προσκήνιο η συζήτηση για τα «κόκκινα» δάνεια. Η Τρόικα περιμένει πολλά από τη σύσκεψη με το κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, στο οποίο συμμετέχουν και οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης και Εργασίας. Στόχος της κυβέρνησης πάντως είναι, η όποια λύση να μην πλήξει την ευστάθεια των τραπεζών.

-Δεύτερος γύρος συναντήσεων της Τρόικας ενδέχεται να υπάρξει για τα Εργασιακά και με τον αρμόδιο υπουργό, κύριο Γιάννη Βρούτση. Τις επόμενες μέρες οι συζητήσεις θα εστιαστούν στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα.

-Στα δημοσιονομικά, πολλά θα κριθούν από την πορεία εκτέλεσς του προϋπολογισμού (το μεσημέρι ο κύριος Σταϊκούρας θα ανακοινώσει τα στοιχεία για το α΄εξάμηνο). Σε επόμενη συνάντηση με τον κύριο Χαρδούβελη, θα μπουν επί τάπητος η επέκταση της έκτακτης εισφοράς και το 2015, οι αλλαγές στον ΦΠΑ και η κάλυψη του κόστους των δικαστικών αποφάσεων που καταρρίπτουν μέτρα του Μνημονίου

-Για το Δημόσιο, προτεραιότητα αποτελεί το νέο ενιαίο μισθολόγιο και η κάλυψη των 6500 απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων ως το τέλος του χρόνου.

Πηγή: protothema.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.